Koloniseren we straks Mars dankzij Elon Musk?

Is er ooit leven geweest op Mars? Wetenschappers stellen zich de vraag en scharrelen naar een antwoord. Elon Musk plant om leven (opnieuw) naar Mars te brengen. Kostprijs van een (enkele) reis? Binnen afzienbare tijd hoopt hij de prijs te beperken tot 250.000 dollar. Maar zo’n trip is niet zonder gevaar. De vraag die Musk stelt is: ben je bereid om er jouw leven voor te geven? In 90 seconden doet Musk zijn plannen voor de marsreizen uit de doeken. Boeiend!

Virtuele realiteit, augmented reaility, drones, zelfrijdende wagens, personenvervoer door de lucht, een futuristische hyperloop. Tot voor kort las je er over in de boeken van Isaac Asimov. Elon Musk wil al die dromen waar maken. En hij zet telkens een stapje verder dan wat voor mogelijk gehouden wordt. Met de Tesla, Space X en tal van andere producten probeert hij het gewoon. Sommige missies slagen, andere mislukken dan weer. Maar dat hij het niet probeert, kan je deze opmerkelijke man niet verwijten. 

De kolonisatie van Mars is een volgende agendapunt. Onmogelijk! Waarom? Musk is een dromer! Dit zijn maar enkele van de opmerking uit de monden van Musks criticasters. Zowat dezelfde zaken die je hoorde bij de introductie van tablets, smartphones en zelfrijdende wagens. En vandaag zijn ze niet langer weg te denken. 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.