David Bowie was ook een financieel innovator

Momenteel worden we overspoeld door nieuwsberichten over David Bowie. Een rocklegende en een grote innovator die de muziekwereld veel heeft bijgebracht. Wat weinigen nog weten is dat Bowie ook een zeer groot zakelijk instinct had.

In 1997 zocht Bowie zijn heil op Wall Street. Uit dit opmerkelijke huwelijk ontstond een minstens even merkwaardig product: een obligatie op 10 jaar met een genereuze interestvoet van 7,9%. De obligatie was gebaseerd op de opbrengsten van de 25 albums die hij uitbracht voor 1990. Ook dit financiële product werd voor David Bowie was ook een financieel innovator een regelrechte hit: hij haalde maar liefst 55 miljoen dollar op. Geld die hij besteedde aan het terugkopen van rechten op liedjes die hij zelf had geschreven maar, die door een droeve speling van het lot, eigendom waren geworden van zijn ex-manager.

Lees meer: Richard Branson van schoolverlater tot miljardair

Later volgden nog celebrity-obligaties door topartiesten zoals James Brown, maar Bowie zetten de toon. David Bowie ging aan het begin van dit millennium zelfs nog een stapje verder. Samen met USABancshares.com startte hij zijn eigen bank op: BowieBanc. Deze was echter geen lang leven beschoren.

Overigens heeft het vandaag geen enkele zin om nog op zoek te gaan naar Bowie Bonds. In 2007 kwam er een eind aan dit succesproduct. Maar de rechten op de muziek, die bleven tot aan zijn dood afgelopen week, eigendom van icoon David Bowie.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.