Er staat voor 3,8 miljard euro in Pierre Cardins etalage

94 is hij ondertussen, Pierre Cardin. De beroemde modeontwerper en eigenaar van het modelabel Lacoste wil zijn boeltje na 70 jaar van hard werken verkopen. Maar daarvoor moet hij eerst een koper vinden die de vraagprijs van minstens 1 miljard euro wil betalen. Voor minder wil Meneer Cardin niet rond de tafel zitten.

Pierre Cardin, een Franse topcoutourier die grote zwier maakte in de jaren 50 en 60, heeft nog altijd een grote naam in het modewereldje. De man was niet alleen begenadigd met een groot modetalent maar ook commercieel wist hij de klepel te vinden. Hij introduceerde licenties in de modewereld. Zo verbond hij zijn naam aan verschillende ateliers.

Tot in 2005 waren meer dan 900 licenties actief in 140 landen. Maar de stroom geld droogde wat op. In 2016 bedroeg die nog 3,3 miljoen euro, ongeveer 13 procent minder dan het voorgaande jaar. De boutiek van Cardin zit al even in het slop. De 94-jarige modeontwerper probeerde in 2011 Cardin al eens te verkopen voor 1 miljard euro. Toen kwam het niet tot een akkoord. Zes jaar later probeert hij het nog eens.

Lees meer: Investering in designerkledij: een absolute topbelegging

Analisten bij grootbanken noemen de prijs overdreven en zien het niet onmiddellijk tot een verkoop komen. Maar waarom die hoge prijs? Volgens Cardin indiceert de verkoopprijs zijn succes. Want voor het geld moet de hoogbejaarde Fransman het niet langer doen. Met een persoonlijk vermogen van ruim 400 miljoen euro behoort hij tot de rijkste Fransen.

Naast zijn modehuis bezit Cardin ook nog eens restaurantketen Maxim’s. Naar eigen zeggen sloeg Pierre Cardin een bod van 2,5 miljard euro af. Of dat waar is, daar hebben we het raden naar. In elk geval is ook die keten een relikwie van wat lang vervlogen tijden lijken.

Dus wat staat momenteel in de etalage bij Cardin? Een modehuis van 1 miljard euro, een restaurantkeren voor 2,5 miljard euro en als laatste doet hij er nog een paleisje bovenop. Palais Bulles mag zo’n 300 miljoen euro kosten.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.