Universal Life verzekering

Universal Life of UL verzekering, het roept misschien meer vragen dan antwoorden op. Inmiddels is het echter wel de meest populaire levensverzekering. Deze vorm van levensverzekeringen stoot de klassieke levensverzekering van de troon. Dat vraagt om een woordje uitleg.

Wat is een Universal Life verzekering?

Een Universal Life verzekering is een levensverzekeringscontract met de modaliteiten van een gewone bankrekening. Je stort er periodiek een budget in. Dat kan op maandelijkse, trimestriële, semesteriële of jaarlijkse basis. Eigenlijk biedt de Universal Life verzekering de mogelijkheid om te storten wanneer je maar wil. Die totale flexibiliteit is dan ook een sterkte van het product.

De flexibiliteit is de ene zijde van een Universal Life medaille maar de onbekende return is de andere kant. Aangezien je stort wanneer je wil en hoeveel je wil, ben je afhankelijk van de rentevoeten van het moment. Eventueel kan er een winstdeelname worden toegekend.

Lees meer: Wat is een tak 21-verzekering?

Wat is het verschil tussen een Universal Life verzekering en een klassieke tak 21-verzekering?

Bij een tak 21-verzekering maak je vooraf duidelijk afspraken. Hoeveel de premies bedragen, wanneer je de premies moet betalen maar ook hoeveel je wanneer terugkrijgt. De interestvoeten zijn dus vooraf bepaald. Zowat in alles verschilt een klassieke tak 21-verzekering dus van een Universal Life verzekering.

Wat beide producten wel gemeen hebben is de mogelijkheid van een winstdeelname.

De Universal Life verzekering is vooral populair bij spaarders/beleggers met een lange horizon. De premies zorgen eerst en vooral voor een aanvullend pensioen, bovendien zijn ze een levensverzekering zodat er een kapitaal wordt uitgekeerd bij het overlijden. Hierbij kan je opteren voor een vooraf bepaald kapitaal of voor de gespaarde reserve.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.