Investeer in plaats van te trouwen

Dames en heren, het trouwseizoen is opnieuw aangebroken. Wanneer de maanden warmer en warmer worden, zien we in onze nabije omgeving steeds meer koppeltjes hun trouwdag aankondigen. Facebook lijkt stilaan wel een promokanaal te worden voor kerkelijke en wettelijke inzegeningen. Aan al die romantiek hangt echter een stevig trouwkaartje. Trouwen of investeren, that’s the question!

Een magneet op de frigodeur die bijna bezwijkt onder het luxepapier: trouwaankondigingen zijn altijd leuk. Je weet dat er jou een leuk feest staat te wachten. Hoewel het altijd fijn is om vrienden in het huwelijksbootje te zien stappen, zijn er veel koppels die de boot liever nog wat afhouden. Dat hoeft ook niet te verwonderen als je ziet hoe verschrikkelijk duur die mooiste dag is.

Je mag voor zo’n dagje trouwen toch al rekenen op een prijskaartje tussen de 15.000 en 20.000 euro. Je zal vast excessen hebben maar trouwen in Vlaanderen is nog altijd een zeer uitgebreid feestmoment. Misschien kan je overwegen om jouw geld op een betere manier te investeren. Zo’n bedrag voor één dag, dat is toch wat aan de hoge kant, niet? Stel je nu eens voor dat je 4 jaar geleden trouwde en dat je daar ongeveer 20.000 euro aan spendeerde. Als je dat geld had geïnvesteerd in een indexfonds bv gekoppeld aan de Amerikaanse S&P 500, dan had je vandaag ongeveer 35.000 euro.

Dus wie nog geen 15 à 20.000 euro liggen heeft, dan kan ofwel nog heel lang sparen. Ofwel investeert het koppeltje hun bescheiden startbedrag en maken ze er een iets langere verloving van. Wil je trouwens zelf eens berekenen hoeveel jouw trouwbudget nu al heeft opgebracht? Dat kan via deze online tool.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.