Na Société Générale daalt nu ook BNP Paribas Fortis de rentevoet tot het wettelijk minimum. Dit betekent dat vanaf 31 maart je ook bij deze grootbank nog amper 0,11 procent rente krijgt op jouw spaarcenten. Een absoluut minimum, lager kan momenteel niet. Volgens BNP Paribas Fortis zijn de uitzonderlijk lage rentetarieven van de Europese Centrale Bank de oorzaak hiervan.

Amper 0,01 procent basisrente, dat is vanaf nu ook het trieste lot voor spaarders bij BNP Parisbas Fortis. Dinsdag besloot de grootbank om de rentevoeten te verlagen naar het wettelijke minimum. De getrouwheidspremie van 0,10 procent was al even gezakt naar dat laagste punt. Toen Société Générale hun verlaging aankondigde, verklaarden ook grootbanken als KBC en BNP dat de toenmalige rentevoeten niet langer houdbaar waren. Nu voegt BNP Paribas Fortis dus als eerste de daad bij het woord.

Voor klanten van BNP, en weldra vast van nog andere banken, betekent dit dat de gespaarde tegoeden eigenlijk met de dag minder waard worden. De inflatie weegt door op dit kapitaal. Velen proberen op zoek te gaan naar geschikte alternatieven.

De Beleggersgids Redactie
De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

TAGS
Gerelateerde artikels

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *