Dit koppel heeft de leukste verzameling: geld!

Meneer en Mevrouw 1.500, zo worden ze genoemd. Carl en Mindy, een doorsnee koppel, realiseerden de droom van velen: stoppen met werken op de leeftijd van 43 jaar! Behoorlijk indrukwekkend maar het kan nog gekker als je weet waar die 1.500 voor staat…

Toen Carl 38 was, had hij een lastige dag op het werk (het kan de beste overkomen). Om op die manier nog verder te werken tot zijn 62, 65 of misschien zelfs 67 jaar, dat zag hij niet zitten. De computer programmeur dokterde diezelfde nacht nog een financieel plan uit.

Het idee om vervroegd met pensioen te kunnen liet hem, en later ook zijn vrouw, niet meer los. Het streefdoel was om op 43-jarige leeftijd 1 miljoen dollar te verzamelen en te rentenieren. Daar had hij amper 1.500 dagen de tijd voor. 

In april 2016 slaagde hij er in om de kaap van het eerste miljoen te ronden. Zijn volgende doel is om 1,12 miljoen te halen, tegen februari 2017 moet ook deze mijlpaal gehaald worden. En het goede nieuws is: iedereen kan zijn plan uitvoeren.

Zoals Carl en Mindy zelf schrijven op hun blog: “het vergt alleen slimme beslissingen, intelligent sparen en verstandig investeren”.  Dit is hoe dit koppel daarin slaagde:

Eerst en vooral noteerden ze al hun uitgaven in een document. Elke betaling of elke uitstap naar de supermarkt werd genoteerd in een logboek. Aan de hand van dit documenten raamden ze een leefbudget. Ze voegden er nog een marge aan toe en leefden alsof dit een absolute grens was. Ze namen hun eigen regels zeer serieus en dat moet ook. Dertigduizend dollar per jaar, meer hadden ze niet nodig om comfortabel te kunnen leven.

In 2013 becijferde Carl dat 800.000 dollar het minimum was om op pensioen te kunnen gaan. Voorwaarde was wel dat hij schuldenvrij zou zijn tegen die tijd. Hij voegde er nog een marge van 200.000 dollar aan toe om zeker te zijn. Van die tijd ging het snel vooruit. Maandelijks pompten ze 2.000 dollar in een investeringsfonds, wat ze al hadden. 

Na ettelijke maanden evalueerden ze hun financieel gedrag en merkten ze dat er meer mogelijk was. Ze konden hun maandelijks spaarbedrag de hoogte indrijven door enkele ingrepen. Verhuizen was zowat de meest drastische stap van het koppel met twee kinderen. Van een ruime gezinswoning vertrokken ze naar de bovenverdieping van een huis. En van het duurdere Wisconsin ging het naar het goedkopere Colorado.

De kleinere huisvesting, en lagere hypotheek, stelde hen wel in staat om hun doel vroeger én makkelijker te halen. Nu kwamen ze rond met amper 2.000 dollar per maand en kon de rest naar het investeringsfonds. 

De volgende stap was al even logisch: meer verdienen. Mindy was huisvrouw maar wisselde die fulltime job in voor een betaalde job als journaliste. Carl nam er nog een tweede werk bij en renoveerde, naast z’n job als computer programmeur, nu ook huizen.

Hun investeringen bleken van goudwaarde: zowel het vastgoed, de aandelenmarkt als de extra jobs brachten flink wat geld binnen. En met resultaat: dit koppel hoeft zich geen financiële zorgen meer te maken! Hun volledige verhaal kan je hier lezen: http://www.1500days.com/the-awakening/

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.