8 landen waar je kan leven als een miljonair

In tijden waarin internationale miljardairs New Yorkse lofts kopen voor tientallen miljoenen, waarin rijke Britten astronomische bedragen neertellen voor een garagebox, heeft miljonair zijn niet langer hetzelfde cachet als weleer. Jammer genoeg is dit omdat je met een miljoen euro niet langer alles kan kopen wat je wil in steden als Londen, Parijs, Tokio of New York. Toch zijn er nog plaatsen in de wereld waar je heel ver kan komen met 1 miljoen euro. Waar wil jij leven als een miljonair?

Eén miljoen euro, het is zelfs wat veel. Met heel wat minder kan je ook goed overleven op heel wat plaatsen op onze planeet. Met een paar duizend euro’s per maand, kan je in een aantal landen op ruime voet doorheen het leven dansen. Al is het dan niet altijd Parijs, ook in andere delen van Frankrijk kan je met een beperkt budget verder. Laat die protserige villa’s maar aan de miljardairs. En zoek zelf een betaalbare plek op deze bol.

Lees meer: Hoeveel moet je sparen om miljonair te worden?

Spanje

Zuid-Europa ten top! Dit is waar je wil als miljonair wanneer je niet al te ver wilt verhuizen. Een land waar de kwaliteit van het leven voorop staat en waar de kost voor een normale levensstijl zeer beperkt is. Zolang je grootsteden als Barcelona en Madrid links laat liggen, is het leven in Spanje zeer betaalbaar. In kleinere steden is het prijskaartje voor zowel vastgoed als voedingsmiddelen heel wat kleiner. Een ruim appartement in een stad als Granada huur je voor amper 550 euro. Terwijl een tweegangenmenu in een eenvoudig restaurant je amper 15 euro zal kosten.

Portugal

Bij de Spaanse buren kan je net zo goed profiteren van je spaarcenten. Enkel Lissabon, Portugals duurste stad, is wat minder betaalbaar maar voorts is het net zoals in Spanje. Vastgoed aan zeer aantrekkelijke prijzen en de kosten voor het levensonderhoud liggen heel wat lager dan bij ons. Steden als Coimbra, Lagos en Cascais zijn makkelijk bereikbaar en supergoedkoop. Ideaal voor wie zijn pensioen hier wil verder zetten.

Frankrijk

Geen makkelijk land om aan de bak te komen. Met een jeugdwerkeloosheid van ongeveer 25 procent ziet het er voor jongeren in Frankrijk niet altijd even rooskleurig uit. Wie echter al wat kapitaal achter de hand heeft, kan hier genieten van het leven voor iets meer dan 2000 euro per maand all-in. De boodschap blijft: vermijd Parijs. Deze wereldstad is behoorlijk prijzig, zeker als je het hebt over vastgoed. Niet-toeristische streken als de Languedoc-Roussillon zijn ideaal als je het wil rooien met een beperkt maandelijks budget.

Malta

Een klein eilandje in de Middellandse Zee maar uitstekende geschikt om met een klein budget je leven door te brengen. In de hoofdstad Valletta kan je al een appartement huren voor minder dan 400 euro. Ook de lokale keuken is zeer betaalbaar. De voertaal is Engels dus je hoeft geen taalopleiding te volgen voor je aan verkassen denkt. En in de winter kan je er genieten van zachte en aangename temperaturen.

Panama

Je vindt er meer dan wat gelekte dossiers. Het land, voorheen vooral bekend van zijn kanaal, is een aangename plek om leven. De grootste stad van het land, Panama City, is duurder, maar vergeleken met andere hoofdsteden belachelijk goedkoop. Veel Amerikanen kiezen er dan ook voor om in dit Midden-Amerikaanse land hun oude dag te slijten. Voor veel Europeanen is het iets te ver en zijn er aantrekkelijkere opties dichtbij.

Lees meer: Investeren met slechts 1000 euro te weinig?

Costa Rica

Letterlijk betekent het land ‘rijke kust’. Het ligt er dan ook bezaaid met watervallen, rivieren en meren. Goddelijke stranden en rokende vulkanen maken het toch een land vol natuurpracht. Waarom zou je je verblijf in Costa Rica niet wat langer maken? Je leeft er voor een appel en een ei het jaar rond. Je kan er al een leuk appartement kopen voor 65.000 euro.

Nicaragua

Dit land in Centraal-Amerika heeft nog altijd de naam van een land vol misdaad, drugs en corruptie te zijn. De jongste jaren is de toestand echter aanzienlijk verbeterd. In een veilige omgeving aan idyllische stranden kan je makkelijk leven voor minder dan 1000 euro per maand. Niet verwonderlijk dat heel wat Amerikanen en Canadezen uitgerekend Nicaragua verkiezen om hun pensioen door te brengen.

Thailand

1700 euro per maand is een aanzienlijk bedrag in Thailand. Daar kan je al ruim van leven. Enkel in Bangkok wordt het wat krap met dit maandelijks budget maar in steden zoals Chang Mai kan je de dagen slijten als een koning. Locals doen het met heel wat minder. Andere interessante steden zijn Chiang Rai, Hua Hin en Phuket. De bestemming die het snelst aan populariteit wint in Thailand is momenteel Rayong. Expats verkiezen deze plek omwille van de makkelijke bereikbaarheid vanuit Bangkok en de schitterende stranden.

Conclusie: Wie niet rondkomt met zijn (aanvullend) pensioen, die kan nog altijd de vlucht nemen naar het buitenland. Of je nu de grens met Frankrijk oversteekt of jou gaat settelen in het exotische Nicaragua, op veel plekken in de wereld kan je met jouw beperkte budget ruim leven.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.