Rob Heyvaert financiert startups vanuit Londen en New York

De Britse pond staat dan misschien op een van de laagste punten ooit in 50 jaar, sommige investeerders zien daar wel het voordeel van in. Een nieuwe Londense/New Yorkse venture capitalist, Motive Partners, met onder andere de Belg Rob Heyvaert, zoekt interessante fintech investeringen. Momenteel hebben ze 150 miljoen dollar in kas.

Met een hoofdkwartier in New York en eentje in Londen zien de durfkapitalisten het groot. Ze starten met een budget van 150 miljoen dollar en willen daar volgens Techcrunch nog heel wat bijdoen. Momenteel zijn er honderden durfkapitalisten actief op de markt van de financiële startups en toch maakt Motive Partners kans op een plaatsje in die hardbevochten wereld.

Ten eerste is er de grootte van de markt. Motive Partners haalt daarvoor de cijfers bij Goldman Sachts die het hebben over opportuniteiten van 4,7 biljoen dollar. “We geloven dat financiële dienstverlening in het midden van een disruptieve verandering zit, waarbij een betere consumentenervaring en technologische integratie in het middelpunt staan”, zegt Rob Heyvaert in een verklaring. “Deze transformaties bieden investeringsmogelijkheden aan, aan zij die gespecialiseerd zijn in de sector”.

Lees meer: De synergie van fintech en het bankwezen: Jurgen Ingels vertelt wat we mogen verwachten

De tweede sterkte van Motive Partners waardoor hun slaagkansen stijgen, is de uitmuntende samenstelling van het team. Naast Rob Heyvaert die zijn strepen verdiende als CEO bij Capco, haalden ze ook Stephen Daffron (ex-CEO van Interactive Data Consultants) en Michael Hayford (ex-COO van Metavante Technologies) aan boord. Maar ook de oprichter van Monitise en de fintech adviseur van de Britse premier, Alastair Lukies werkt mee aan Motive Partners.

“Zowel Londen als New York werkte uitzonderlijk hard om een positie te verkrijgen binnen het fintech ecosysteem”, zegt Lukies. “Met de hulp van vooraanstaande professionals uit beide steden, zijn we vastberaden om een grote rol te spelen in deze disruptieve periode”. De eerste investering zou volgens geruchten richting LMRKTS.com gaan. Maar die geruchten werden nog niet bevestigd.

(bron: techcrunch.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.