Deze vrouw is financieel vrij op haar 33ste

33 jaar en volledig klaar om te rentenieren. Niet te geloven? Lees dan maar eens het verhaal van deze jonge advocate die tijdens haar carrière genoeg geld aan de kant zette om elk jaar 11 maanden op reis te vertrekken. Wie doet het haar na?

Hoe het lezen van een boek jouw leven op zijn kop kan zetten. Als tiener las Anita Dhake het boek “Your money of your life”, toen ze het boek dichtklapte wist ze het: ik ga rentenieren zodra ik kan. Meteen zette ze alle zeilen bij en vatte de studies rechten aan. Dankzij haar uitzonderlijke cijfers op de toelatingsproef sprong ze meteen in het oog. Na het afronden van haar studies kon ze terecht bij een advocatenbureau.

Als advocate verdiende ze een leuk loon maar ze besloot om haar tienerambities nieuw leven in te blazen. Voor een tweede keer las ze “Your money or your live” en bekeek het boek uit een nieuw invalshoek, die van carrièrevrouw. Het boek zette haar aan om zich te verdiepen in de wereld van investeren en sparen. Maar het bleef niet bij de theorie, ze zette haar ambities om in keiharde cijfers. Haar doel? Zo snel mogelijk 450.000 dollar verzamelen.

Een onvoorziene verhuis van Chicago naar Sydney versnelde haar financiële toekomst nog wat. Tegen de tijd dat haar Australische contract afliep had ze al 700.000 dollar op de bank staan. Heel wat meer dan verhoopt en voldoende om een comfortabel leven te leiden. Vanaf nu kon ze gaan leven van de rente op haar spaarcenten.

Stilzitten is niet aan de energieke Anita Dhake besteed. Met haar verdiende geld besloot ze op reis te vertrekken: elf maand per jaar is ze in een of ander exotisch land te spotten. Goedkope tickets, leven als een local en huren via Airbnb, op die manier slaagt ze er in om de kosten te beperken. Ondertussen bezocht ze 49 landen! Wil dit ook kunnen doen? Dan heeft ze enkele tips voor jou:

  • wees waakzaam over elke cent die je uitgeeft
  • ga pas op pensioen als je kan leven van jouw rente
  • beperk jouw persoonlijke bezittingen (huis, auto,…)
  • het waardevolste wat geld kan kopen is de vrijheid om je niet langer zorgen te maken over geld
  • besef dat bedrijven jou liever korting geven dan jou verliezen als klant

(bron: Yahoo Finance)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.