Cannabis blad

Het aandeel van Canopy Growth, het bedrijf dat vroeger beter bekend stond als Tweed Marijuana, loopt steeds meer in het oog van beleggers. Het bedrijf voert overnames door en wordt sterk, positief beïnvloed door versoepelende wetgeving. De koers van het aandeel kent daardoor een volatiele maar toch stijgende trend. De ideale koers om geld te verdienen met het verkopen van put en call opties!

Maandelijks inkomen genereren

De strategie van opties schrijven vraagt een goede kennis van aandelen, technische analyse en opties. Eens je dit onder de knie hebt probeer je de ideale aandelen te selecteren om je maandelijkse strategie op toe te passen. Canopy Growth is op dit moment een goede kandidaat om een put en call verkoopstrategie op toe te passen.

Lees meer: Beleggen in opties: wat is dat?

Deze aanpak is niet geschikt voor beleggers die weinig tijd hebben om met hun portefeuille bezig te zijn. Opties schrijven of verkopen vraagt wat opvolging. Het voordeel van een aandeel als Canopy Growth is dat het noteert op de beurs van Toronto. Wie dus een job heeft tijdens de kantooruren kan perfect na het werk even tijd maken voor zijn portefeuille. De beurs opent namelijk pas in de late namiddag en sluit ‘s avonds laat.

Wie dit goed aanpakt, kan aan de hand van Canopy Growth maandelijks ongeveer een 80 tot 200 Canadese Dollar verdienen. Dit met een inleg van om en bij de 6000 tot 8000 Canadese Dollar. Dit betekent dus ongeveer een rendement tussen de 13% en 35%, al naargelang de schommeling van de beurs uiteraard!

Put optie schrijven op Canopy Growth

In eerste instantie ga je aan de slag met het schrijven van een put optie met cash als onderpand. Dit betekent dat je de verplichting aangaat om het aandeel van Canopy Growth te kopen onder een bepaalde koers. Opgelet, hierbij loop je een groot risico, zorg dus ook voor voldoende veiligheidsmarge.

Je krijgt een optiepremie zodra je de put optie verkoopt. Hiermee heb je ook de verplichting om het aandeel te kopen op de derde vrijdag van de volgende maand. Hierin zit het risico, stel dat je belooft Canopy Growth te kopen indien het zakt onder 63 CAD. Op de derde vrijdag staat het aandeel op 60 CAD, dan ben jij verplicht om te kopen aan 63 CAD.

Bouw dus een veiligheidsmarge in! Hoe groter je veiligheidsmarge, hoe kleiner je premie en hoe kleiner je risico. De beste veiligheidsmarge ligt tussen de 5% en 10% daling, hoe volatieler een aandeel, hoe groter je best je veiligheidsmarge pakt.

Hoe bereken je dit? Staat het aandeel bijvoorbeeld 68 CAD, 10% hiervan is 6.8 CAD. De som van de daling die je wenst te beschermen en de premie die je krijgt moet ongeveer 6,8 CAD zijn. Een ideale situatie zou dus zijn: een optiepremie van 2 CAD voor een strike van 63 CAD (namelijk 5 CAD daling + 2 CAD premie = 10% marge). Zakt het aandeel niet onder die koers, dan begin je volgende maand opnieuw met een gelijkaardig order, aangepast aan de huidige koers van het aandeel.

Call verkopen

Stel dat je het aandeel hebt moeten kopen omdat het onder de strike noteerde op expiratie. In bovenstaand voorbeeld dus onder 63 CAD. Vanaf nu kan je call opties beginnen schrijven. Hiermee beloof je het aandeel te leveren aan een bepaalde prijs, zelfs al staat de marktprijs hoger.

Lees meer: Callopties kopen op biotech aandelen

Vermits je het aandeel hebt moeten kopen aan 63 CAD zou dit ook je minimale prijs zijn waaraan je wilt verkopen. Schrijf een call optie met een strike van minstens 63 CAD. Wil je liever wat extra rendement genereren op het aandeel, dan kan je gerust je strike verhogen. Hou er wel rekening mee dat je optiepremie dan ook verlaagt. Analyseer de technische indicatoren om een correcte inschatting van je trade te maken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.