Aperam opties

Als je maandelijks een inkomen probeert te verwerven via het schrijven van opties, dan is het belangrijk om een goede selectie te maken van je onderliggende aandelen. Een basiskennis van technische analyse is ook steeds nuttig. Een interessant aandeel om opties te schrijven is Aperam, dat noteert op de Bel20.

Opties schrijven

Als je geld wilt verdienen via het schrijven van gedekte opties, dan heb je twee grote mogelijkheden als basis. Je kunt enerzijds callopties verkopen met 100 stuks van het onderliggende aandeel in je portefeuille als onderpand. Of je kunt kiezen voor het schrijven van putopties met het gedekte bedrag in cash op je rekening. Hoe werkt dit concreet?

Gedekte call schrijven

Als je een gedekte call schrijft of verkoopt, dan koop je een aandeel XYZ aan een bepaalde koers, bijvoorbeeld 20 euro. Je schrijft een calloptie op een maand met een uitoefenprijs van bijvoorbeeld 22 euro en krijgt hiervoor een premie van ongeveer 0,50. Als onderpand heb je het aandeel in portefeuille. Stijgt de koers boven de 22, dan moet jij het aandeel verkopen aan exact 22 euro per stuk, ongeacht de hogere marktprijs. Je steekt ook de optiepremie op zak. Deze transactie zou je een winst van 250 euro opleveren.

Lees meer: Wat zijn gedekte of covered call opties?

Gedekte put schrijven

In het geval van een gedekte put optie heb je geen aandelen in portefeuille. Maar wel het bedrag in cash, dat je zou moeten spenderen, indien je putoptie wordt uitgeoefend. Je schrijft een putoptie op een aandeel XYZ dat nu noteert aan 20 euro. Je kiest een optie op één maand met een uitoefenprijs van 18 euro. Je krijgt hiervoor een premie van 0,50. Indien de koers zakt onder de 18 euro, dan moet jij het aandeel aankopen aan 18 euro, zoals afgesproken. Alles onder 18 euro moet jij boeken als verlies. Je break-even prijs is 17,50 euro. Noteert het aandeel echter 17,80 euro, dan hou je nog 30 euro over van je optiepremie. De volgende maand kan je dan een calloptie schrijven op deze positie.

Opties schrijven op Aperam

Wie puur naar de aandelenkoers van Aperam van het voorbije jaar kijkt, zal een uitgesproken verloop zien. Enerzijds is de koers quasi gehalveerd. De aandelenkoers van het bedrijf staat dus sinds een klein jaar historisch laag. Daarnaast heeft de koers relatief veel geschommeld tussen 18 euro en 28 euro. We kunnen dus toch wel van enige volatiliteit spreken.

En dit soort koers van Aperam is dus ook ideaal voor het schrijven van opties in beide richtingen. Omdat de koers al heel erg gezakt is, is het risico voor het schrijven van putopties al sterk afgenomen. Uiteraard kan de koers nog steeds zakken, maar het nominale verlies is sterk verminderd. Daarnaast zorgt de volatiliteit voor een interessante optiepremie. Het is absoluut mogelijk om maandelijks een optiepremie van ongeveer 2% op te strijken, zonder al te grote risico’s te nemen als optiebelegger.

Lees meer: Put en call opties schrijven op Canopy Growth

Het aandeel biedt daarnaast ook een dividend van ruim 7% bruto, die op kwartaalbasis wordt uitbetaald. Als je het aandeel voor een langere periode in portefeuille hebt als onderpand voor callopties, kun je er op deze manier nog wat extra rendement aan verdienen. Maak steeds gebruik van een combinatie van technische analyse en fundamentele analyse om beleggingsbeslissingen te maken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.