EBay geeft opnieuw een obligatie uit

eBay komt eraan met een obligatie. Behapbare coupures van 2000 dollar. Tegelijk stelde het bedrijf zijn nieuwe strategie voor. Eentje waarbij ze een andere weg kiezen dan Amazon. Benieuwd of zowel het verhaal als de obligatie zal aanslaan.

eBay was korte tijd geleden op sterven na dood. De veilingsite was niet meer nieuw, het verhaal leek uitgeput en de concurrentie (onder leiding van Amazon) was ongemeen sterk. CEO Devin Wenig laat zich echter niet kennen en probeert eBay opnieuw uit te vinden. Een online snuistermarkt, zo zou je het nieuwe eBay kunnen omschrijven. De concurrentie met een reus als Amazon gaan ze wat uit de weg. Snelle levertijden, daar doen ze niet aan mee. Wenig zei: “The world doesn’t have to choose between Amazon or eBay. The world can comfortably have Amazon and eBay, and it will”.

Recent deed eBay enkele acquisities waaronder SalesPredict. Hieruit zou een herwonnen zelfvertrouwen moeten blijken. Ondertussen haalt eBay geld op bij investeerders door het uitgeven van obligaties. Dit is zeker geen nieuw verhaal voor eBay. Ook in het verleden gaf deze pionier al eens obligaties uit. Nu kan je obligaties komen met een vervaldag op 15 juli 2042 en met een rente van 4 procent. De obligatie is beschikbaar in coupures van 2000 dollar.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.