allesovercenten.be

Tijdens deze Week van het Geld lanceert het Vlaams Centrum Schuldenlast een nieuwe website: allesovercenten.be Op de site wordt informatie over geldzaken bij jongeren gebundeld. Wie vragen heeft over belangrijke financiële keuzes kan terecht op deze overzichtelijke site.

De financiële kennis bij jongeren laat nog wel eens te wensen over. Op jonge leeftijd tijdig ingrijpen is geen overbodige luxe, vandaar dit initiatief van het Vlaams Centrum Schuldenlast. Met deze uitgebreide nieuwe website kunnen jongeren hun financieel bewustzijn bijspijkeren. Heel wat thema’s komen aan bod: studentenjobs, alleen wonen, de vrije tijd, het studentenleven maar ook minder sexy onderwerpen zoals de verzekeringen, lenen op afbetaling en schuldensanering.

Niet alleen krijg je er nuttige informatie over omgaan met geld en leven met een beperkt budget. Je vindt er ook tips die je kunnen helpen om lastige financiële klippen te omzeilen. Voor wie denkt dat het te laat is, wordt er doorverwezen naar instanties die hulp kunnen bieden. Volgens Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen was de nood aan een website zoals allesovercenten.be hoog. “Het valt op dat maar liefst 68 procent van de gezinnen in schuldenproblemen geraakte door een overdreven consumptiepatroon of door een gebrek aan administratieve vaardigheden. Om hier verandering in te brengen is het aangewezen om op jonge leeftijd, preventief te werken”, liet Vandeurzen optekenen op hln.be.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.