Stoppen met studeren kan je ook verder helpen

Enkele buizen op zak? Leuk is anders. Anderzijds is je leven niet over. Heel wat schoolverlaters slaagden er in om het toch nog te maken in het leven. Sowieso ligt talent aan de oorsprong van hun overlevingskansen. Of je nu acteur, regisseur of ondernemer wordt, veel maakt het niet uit. Maak gebruik van de visie die je hebt en doe er wat mee. Dit zijn enkele wereldbekende schoolverlater die het écht wel gemaakt hebben:

7 procent van de Vlaamse jongeren zijn vroegtijdige schoolverlaters. Daarmee dalen hun kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Dat betekent nog niet dat ze een vogel voor de kat zijn. Wie er in slaagt om zijn talenten te ontwikkelen kan het zelfs ver brengen. Zéér ver zelfs: kijk maar naar deze geslaagde schoolverlaters.

1. Richard Branson: stopte met studeren op z’n 15de

Zijn eerste zaak richtte hij op toen hij de schoolbanken net verliet. Ironisch genoeg heette het magazine Student. Inmiddels stond hij aan het hoofd van meer dan 500 bedrijven. Met de Virgin Group beheert/beheerde hij er ongeveer 200 tot 300. Experts schatten zijn waarde op bijna 5 miljard euro.

2. David Karp: oprichter va Tumblr

De sociale netwerksite bestaat pas sinds 2007. Maar in 2013 slaagt de jonge David Karp er in om Tumblr te slijten aan Yahoo voor maar liefst 1,1 miljard dollar. Zijn persoonlijke nettowaarde wordt geschat op 200 miljoen dollar. Niet slecht voor iemand die de schoolbanken op 15-jarige leeftijd achter zich liet.

3. Joe Lewis: eigenaar van… bijna alles.

Joe Lewis doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen. In de Verenigde Staten bezit hij zowat de grootste bouwontwikkeling van het ganse land. In Europa kennen we hem als de eigenaar van voetbalclub Tottenham Hotspurs. Daarnaast is hij eigenaar van 135 restaurants en resorts over de hele wereld. De man die school liet voor wat ze was toen hij net 15 was, bezit nu een indrukwekkende collectie kunst met ronkende namen als Picasso, Matisse, Francis Bacon,… Oh, en hij zou ongeveer 5 miljard dollar op zijn rekening hebben.

4. Mike Hudack: rechterhand van Mark Zuckerberg

Amper 16 was hij toen hij de school vaarwel zei. Spijt zou hij niet krijgen. In 2005 richtte hij een platform op voor videocreatieven. Maar in 2012 ruilde hij de functie van CEO in voor die van product manager bij Facebook.

5. Francois Pinault: uitgelachen voor zijn arme achtergrond

Alles kwam goed met Francois Pinault. De Fransman is nu volgens Forbes ongeveer 13 miljard waard. Toen Pinault 11 jaar was, verliet hij voorgoed de schoolbanken. De pesterijen omwille van zijn arme ouders, werden hem te veel. Vandaag de dag is hij meerderheidsaandeelhouder in PPR, de holding die eigenaar is van modehuizen als Gucci en Yves Saint Laurent.

6. Quentin Tarantino: geen onderwijs, wel 2 oscars

Amper ingeschreven op school, verliet hij zijn vrienden alweer. Pas 15 jaar en op de dool maar het tij keerde al snel toen hij 20 werd. Zijn scripts voor True Romance en Natural Born Killers werden als snel opgepikt. De bal ging aan het rollen en momenteel heeft hij 2 oscars en heel wat nominaties op zak.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.