In deze 16 sectoren heb je de meeste kans om miljonair te worden

Miljonair worden, een droom voor velen maar weggelegd voor enkelen. De ene sector leent er zich al sneller toe om snel rijk te worden dan de andere. Consultingbureau Capgemini onderzocht in welke industrieën de kans het grootst is dat individuen 1 miljoen dollar of meer verzamelen en dit tegen 2025. Zowat elke industrie komt aan bod, hoewel de ene sector duidelijk lucratiever is dan de andere.

Dit zijn de industrieën met de grootste kans om miljonair te worden tijdens het komende decennium:

16. Investeer in voeding

Ongeveer 4 procent van de marktexperts verwachten een grote groei in de voedingsindustrie. Bedrijven als McDonalds toonden zich zeer succesvol de afgelopen periode, het aandeel van McDonalds verdubbelde de afgelopen 6 jaar.

15. Investeer in nutsbedrijven

Experts schatten de kans om rijk te worden met of in een nutsbedrijf zeer gering. Slechts 6,6 procent plaatste deze sector in hun top 3. De actieve sector van hernieuwbare energie, wat verderop in de lijst, zal ontegensprekelijk dit cijfer drukken.

14. Investeer in natuurlijke grondstoffen

De crashende prijzen voor olie en gas spelen deze sector parten. Amper 13,5 procent van de ondervraagde deskundigen geloven in deze industrie om rijkdom te verzamelen tegen 2025. De olieprijs staat nog altijd uitzonderlijk laag en volgens experts zit een remonte er nog niet meteen in.

13. Investeer in de transportsector

Bijna 14 procent gelooft in de opkomst van een sterkere transportsector. Hoewel de sector kan profiteren van de lage olieprijzen, hangen er toch donkere wolken boven bedrijven als DHL en UPS.

12. Investeer in de retail

Deze industrie is bijna volledig afhankelijk van de koopkracht en het vertrouwen van de consument. Opnieuw gelooft slechts 14 procent in de kracht van de retail om het tot miljonair te schoppen. Toegegeven, niet elke speler kan de nieuwe Amazon worden.

11. Investeer in entertainment en ontspanning

15,2 procent van de experts denken dat de sector van de film, muziek en video je rijk kan maken. Misschien zit de constante strijd tegen piraterij daar voor iets tussen. Uitzonderingen als Pokemon GO, die de koers van Nintendo de hoogte in joeg, bewijzen het tegendeel.

10. Investeer in hernieuwbare energie

Fossiele brandstoffen hebben voor een tijd afgedaan. De wereld is wakker aan het worden en beseft dat er alternatieven moeten gevonden worden voor de vervuilende brandstoffen van weleer. Meer dan 17 procent van de deskundigen is het erover eens dat deze sector potentieel in zich heeft.

9. Investeer in ruimte- en luchtvaart

Vliegtuigen, ruimtetuigen en andere vliegende toestellen zijn een gigantische booming business. 18 procent is overtuigd dat een van deze futuristische bedrijven veel geld in het laatje kan brengen de komende 10 jaar.

8. Investeer in landbouw- en mijnbedrijven

Groei-economieën zoals in Afrika en Azië bepalen de vraag in deze sector. Toch geloven 18,9 procent van de experts dat deze sector rijkdom zal creëren.

7. Investeer in onderwijs

Wanneer de welvaart toeneemt, krijgen meer mensen toegang tot goed onderwijs, wat opnieuw de welvaart een boost geeft. Bijna 20 procent van de ondervraagden zag het onderwijs als een sector die miljonairs kan voortbrengen.

6. Investeer in telecommunicatie

Carlos Slim, een van de rijkste mensen ter wereld, weet het al een heel eind. Er gaat veel geld rond in de wereld van de telecommunicatie. Communiceren wordt steeds belangrijker in ons digitale tijdperk. Dat is ook de mening van 20,2 procent van de experts.

5. Investeer in vastgoed- en bouwbedrijven

De gigantisch bevolkingsexplosies in China en India -elk land denkt ongeveer 1,5 miljard inwoners te tellen tegen 2030- zorgen voor een acuut tekort aan onderdak. 20,2 procent van de experts raden aan te investeren in vastgoed- en bouwbedrijven.

4. Investeer in verwerkende industrieën

De mens zal altijd dingen nodig hebben, en zolang die vraag bestaat zal er een industrie zorgen voor het aanbod. Het vervaardigen van producten is volgens 22,3 procent van de deskundigen een weg naar rijkdom. Vooral de verwachtingen op de Chinese markt positioneren deze sector zo hoog op de lijst.

3. Investeer in de gezondheidszorg

Zolang mensen bezorgd zijn over hun gezondheid en interesse tonen in lang leven, zal de farmaceutische industrie een geldmachine zijn. Hoewel er hoge kosten zijn voor research en onderzoek, ziet toch 30,1 procent van de experts brood in deze sector.

2. Investeer in technologiebedrijven

Niet enkel de Googles en de Facebooks van deze wereld zijn geldmachines. Ook disruptieve bedrijven als Airbnb en Uber gaan lopen met de nodige aandacht. 30,9% van de deskundigen geloven in deze sector met enorme mogelijkheden.

1. Investeer in financiële dienstverlening

Als je veel geld wil verdienen is dit nog altijd de beste sector om actief in te zijn. Door de wol geverfde bankiers verdienen in London makkelijk 1 miljoen pond, aldus The Guardian. Maar liefst 35,7 procent van de experts zijn het er over eens: ga aan de slag bij een bank of een financiële instelling en word snel zeer rijk!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.