Hoe kies je de juiste online broker?

Je hebt besloten wat meer met jouw spaarcenten aan te vangen en wilt zelf aan de slag gaan op de beurs voor wat extra rendement. Een eerste belangrijke keuze die je dan moet maken, is waar je begint te beleggen. Ga je bij jouw vertrouwde bank terecht of kies je voor een zogenaamde online broker?

Traditionele banken zijn veelal gespecialiseerd in beleggingsadvies. Jammer genoeg bieden veel banken beleggers amper of geen mogelijkheden om zelf rechtstreeks op de beurs te beleggen.

Via een online beleggingsplatform of online broker is het doorgaans makkelijker en goedkoper om zelf beursorders door te geven. Die zijn namelijk specifiek gemaakt om de behoeftes van beleg-het-zelvers te vervullen, bieden meer mogelijkheden en houden er qua kosten ook rekening mee dat je zelf jouw deel van het werk doet.

Je hoeft dus zeker geen superactieve belegger te zijn om al voordeel te doen met zo’n online beleggingsplatform.

Maar hoe kies je nu de juiste online broker?

Elke belegger is anders. Bepaal daarom eerst wat er écht belangrijk is voor jou. Een beginnend belegger heeft meer nood aan goede ondersteuning: in tegenstelling tot een discountbroker biedt een full-service broker heel wat beursinformatie, gratis interessante webinars, een uitgebreide Academy,… enz. Dat zal je helpen om stap voor stap thuis te raken in de beurs. Een buy-and-hold belegger die slechts af en toe enkele ‘brave huisvader’ aandelen koopt, heeft geen boodschap aan ingewikkelde beleggingsplatformen met bijvoorbeeld geavanceerde optiestrategieën. Ben je een zeer actieve belegger die heel veel transacties doet op veel verschillende markten, dan zijn niet alleen de transactiekosten voor jou belangrijk, maar ook gratis realtime koersen.

Je merkt het: alleen naar de prijs kijken en de goedkoopste online broker kiezen, is iets te kort door de bocht. Er zijn nog veel meer elementen die je best onder de loep neemt alvorens een keuze te maken. In een handige whitepaper zetten wij maar liefst 8 tips op een rij om de juiste online broker voor jou te kiezen.

Ontdek alle tips om de juiste online broker te kiezen

Bolero

Bolero, het online beleggingsplatform van KBC, maakt zelf online beleggen echt machtig makkelijk. Dankzij handige online beleggingstools, een brede waaier aan aandelenanalyses en beursinformatie en scherpe tarieven. Daarom is Bolero al sinds 2015 jaar na jaar verkozen tot beste online beleggingsplatform. Ontdek het zelf en maak de beleg-het-zelver in u wakker op www.bolero.be.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.