Rijk worden met geld investeren

Of je nu veertig uur of zestig uur per week werkt, échte rijkdom opbouwen doe je daar niet mee. Zelfs wie een stuk boven het gemiddelde netto-inkomen steekt, zal met een loon nooit genoeg verdienen om rijk te worden. Er is maar één weg rijk te worden en dat is je geld investeren. Vergeet het om tegen volgende zomer in het geld te zwemmen, het is een lange en trage weg maar beslist de moeite waard.

Investeren is het magische woord. Op jouw centen zitten en hopen dat ze toenemen is dus géén goede methode om rijk te worden. Ondoordachte uitgaven en impulsaankopen zullen je ook geen gouden tijden brengen. Investeren daarentegen zorgt ervoor dat geld voor jou werkt in plaats van omgekeerd. Investeringen brengen geld op en dat extra geld maakt ruimte voor nog meer investeringen. Door de gecumuleerde investeringen, werkt het geld sneller en sneller en haal je steeds een groter rendement.

Een huis kopen is geen investering, tenzij…

In die optiek is het aankopen van een huis, goud of een exclusief horloge geen investering. Je spendeert je geld maar haalt er geen onmiddellijk rendement uit. Dit stelt je niet in staat om de meerwaarde opnieuw te investeren en zo die samengestelde interest de hoogte in te jagen. Een huis, goud en allerlei alternatieven kunnen goede beleggingen zijn maar een performante investering is het geenszins. Tenzij je het huis opnieuw gaat verhuren. Op die manier is er de huuropbrengst die je opnieuw kan gaan investeren. Torenhoog zijn die rendementen niet maar mits een goede aanpak is er wel een behoorlijke brok zekerheid.

Lees meer: Is een eigen huis wel een goede investering?

Tijd als belangrijkste ingrediënt

Een goede investering vraagt wel wat van het geduld. Je kan op een korte tijd ontzettend veel geld verdienen met EFT’s, sprinters, turbo’s, cfd’s en andere hefboom producten.

Lees meer: Hoe werkt de margin en hefboom bij CFD’s?

Maar op lange termijn wisselen zeer lucratieve periodes zich vaak af met verlieslatende tijden. De kans om op het einde van de rit, na tientallen jaren van intensief geld investeren, een leuke kapitaal over te houden is al heel wat kleiner, laat staan er rijk van te worden. Bovendien is er wel wat kennis voor nodig. Anderzijds zijn aandelen een ideaal product om mee te investeren. Zo kan je op zoek gaan naar aandelen met een hoog dividend. Dit bedrag kan je opnieuw gaan investeren om zo het geld het werk te laten doen.

Stop nooit met geld investeren als je echt rijk wilt worden

Een nog evidentere manier om rijk te worden is wel heel eenvoudig: minder uitgeven dan wat je verdient en die spaargelden vervolgens investeren. Wie heeft niet de ruimte om wat uitgaven te schrappen? Wel, besteed die centen net iets slimmer. Zelfs gerenommeerde miljonairs investeren jaarlijks 20% van hun inkomen. Hun rijkdom wordt niet afgemeten aan hun inkomsten maar aan de bedragen die ze wisten te sparen en opnieuw te investeren. Iemand die 2000 euro netto verdient, kan op die manier al vlug rijker worden dan iemand die maandelijks 3000 euro op zijn bankrekening ziet verschijnen.

Lees meer: De meest efficiënte manier om rijk te worden!

Kan jij 10 euro per week missen?

Concreet voorbeeld: Stel dat je 10 euro investeert aan een return van een hypothetische 8 procent. Dan krijg je na 5 jaar een bedrag van maar liefst 3.295 euro, na 10 jaar loopt dit al op tot 8.136 euro. Wie bereid is om dit op te trekken naar 50 euro per week, houdt er na vijf jaar al een budget van 16.473 euro aan over. En op tien jaar zit je op een verbluffende 40.678 euro! Beeld je maar eens in hoeveel dit kan bedragen als je nog wat meer opzij kan zetten, of als je dit investeringsgedrag langer volhoudt dan tien jaar…

Hoe vroeger je begint met geld investeren, des te groter het uiteindelijke rendement kan worden en zo maak je je kan op rijk worden groter. Dus, waarom zou je niet vandaag beginnen?

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.