Olaf Carlson-Wee haalt 10 miljoen dollar op voor zijn hedgefonds

De 27-jarige Olaf Carlson-Wee haalde 10 miljoen dollar op voor een zeer ongewoon hedgefonds. Het bedrag is peanuts in de wereld van de hedgefondsen maar de manier waarop hij investeert is opmerkelijk. De jongeman dokterde een strategie uit om in digitale munten te beleggen.

Carlson-Wee haalde met sprekend gemak 10 miljoen dollar binnen. Onder andere gekende venture capitalists als Andreessen Horowitz en Union Square Ventures stoppen kapitaal in dit opmerkelijke hedgefonds. Zijn Polychain-strategie voor cryptocurrencies trekt de nodige aandacht bij investeerders. De meeste hedgefondsen focussen zich op aandelen, obligaties, valuta met een verscheidenheid aan strategieën.

Wat is een cryptocurrency?

Een cryptomunt is eenvoudig uitgelegd een digitale, versleutelde munteenheid die gedecentraliseerd is. Dit betekent dat niemand de echte macht over de munt in handen heeft. De bekendste cryptomunt is de Bitcoin. Niemand weet wie die in het leven riep en is niet gebonden aan een overheid of land. Het wordt aanzien als een veilige, discrete munt die de aandacht trekt van heel wat geïnteresseerden.

Maar Bitcoin is niet langer alleen, er bestaan heel wat digitale munten en er komen nog steeds nieuwe op de markt. Carlson-Wee zet in op de digitale munten die in waarde zullen stijgen. En hij verwacht dat de markt binnenkort met honderden overspoeld worden.

Venture capitalists zien brood in de methodiek van Olaf Carlson-Wee. Voor VC’s is het belangrijk om voldoende te diversifiëren met een minimum aan risico. Een inschatting wat voor digitale munten kans op slagen hebben, daar hebben ze wel een investering van enkele miljoenen dollars voor over.

Lees meer: Bitcoin is beleggen in digitaal goud

Waarom is Polychain uniek?

Eerst en vooral gaat het bedrijf op zoek naar de juiste profielen. Geen bankiers of economen aan het roer maar mensen met een Bitcoin-achtergrond. Bovendien zijn ze actief vanuit San Francisco en leunen ze dicht aan bij de technologiewereld. Een belangrijk onderscheid met andere hedgefondsen.

Maar niet alleen de achtergrond maar ook de aanpak is anders. De research die Carlson-Wee doet wijkt compleet af van de standaard research. De jonge kerel duikt in de code van de gecrypteerde munteenheden, interviewt ontwikkelaars, leest handleidingen minutieus na en ontwikkelt op die manier een expertise.

Door die kwalitatieve research kan hij de markt, zowel naar prijs als naar volume, beter begrijpen. Maar ook het aantal transacties, de waarde per transactie en de risico’s bij een eventuele vijandige aanval of hack, kan hij zo correcter inschatten. Dit leidt tot een model waarbij hij de slaagkansen van een (nieuwe) digitale munt goed kan inschatten. Van hele grote waarde voor investeerders en beleggers.

De waarde van alle digitale munten die momenteel in omloop bedraagt ongeveer 17,5 miljard dollar.

(Bron: Business Insider UK)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.