5 fondsen in de kijker

Fondsen zijn een geweldige manier om je beleggingen te diversifiëren. Wie een goede selectie maakt, kan tegen een relatief lage kost heel breed gaan beleggen. Je maakt gebruik van de expertise van de fondsbeheerder om jouw centen te doen opbrengen. Welke fondsen passen binnen de strategie van een mooi gespreide portefeuille? We zetten er alvast vijf op een rij.

Blackrock Global Dynamic Equity Fund

De grootste fondsbeheerder wereldwijd is het gerenommeerde Blackrock. Het specifieke fonds, Global Dynamic Equity Fund, krijgt vier sterren en een bronzen medaille bij Morningstar. Zoals de naam het zelf zegt belegt het fonds wereldwijd in sterkhouders. Het is een prima fonds voor de startende belegger.

Lees meerDit is wat beleggen in fondsen aantrekkelijk maakt

Maximise your profits and cut your losses, dit is een zeer gekende uitspraak bij beleggingen. Dit is ook de filosofie die het fonds aanhoudt. Daarom belegt het met een gespreide visie, niet enkel in aandelen, maar ook in high yield obligaties of converteerbare obligaties. Het neemt enerzijds risico’s maar dekt deze anderzijds in door de aankoop van andere activa.

DWS Top Dividend

Een defensieve aandelenportefeuille, dit beschrijft het best waar DWS Top Dividend voor staat. Een mooie selectie van dividendaandelen, conservatief en precies geselecteerd. Het doel van het fonds is om een gestage cashflow te genereren. De beheerder laat ook toe om te beleggen in een distributie- of kapitalisatiesegment.

Een ideaal fonds voor wie op zoek is naar regelmatige inkomsten. Het fonds krijgt vier sterren bij Morningstar en een zilveren medaille. Een mooi bewijs dat dit eenvoudige, maar duidelijke fonds een plaats verdient in elke gediversifieerde fondsenportefeuille.

Robeco US Premium Equities

Een vijfsterrenfonds van de fondsbeheerder Robeco dat heel actief wordt beheerd. Naast het maximale sterren krijgt het ook een zilveren medaille bij Morningstar. Hier kiest de fondsbeheerder liever voor een technische aanpak dan een fundamentele. Daardoor is dit fonds een mooie aanvulling op de twee bovenstaande.

Lees meerWaarom kiezen voor beleggingsfondsen?

Het fonds richt zich op de Amerikaanse aandelenmarkt. Aan de hand van dertien parameters, waarbinnen de aandelen perfect moeten, passen wordt een selectie gemaakt. Hierdoor worden vaak andere aandelen geselecteerd dan de eerder conservatieve fondsen. Er wordt sneller winst genomen, of verlies vermeden. Het fonds geeft kansen aan zowel groeiaandelen als vaste waarden. Zolang het maar in de strenge technische normen past.

Canariam Equities Biotechnology

Vier Morningstar sterren en een zilveren medaille worden aan dit fonds toegewezen. Let wel, met dit fonds beleg je op een zeer enge markt. Dit type fondsen behoort enkel binnen een gediversifieerde portefeuille. Biotechnologie is echter een markt waar heel veel winstpotentieel zit.

Gezondheidszorg is big business. Constant vernieuwende onderzoeken en ontwikkelingen maken deze sector voor een belegger aantrekkelijk. Wie in biotech belegt moet een harde strijd tussen bedrijven kunnen aanvaarden. Dat gaat gepaard met veel volatiliteit. Je geld inzetten op de juiste speler is een oefening waar veel leeswerk en fundamentele analyse aan te pas komt. Via dit fonds kun je beleggen op een markt met veel potentieel en het studiewerk overlaten aan de fondsbeheerder.

PGIM Global Return Bond Fund

Eindigen doen we met een obligatiefonds met vier sterren en een zilveren medaille bij Morningstar. Van een obligatiefonds kun je geen extreme stijgingen verwachten, zeker niet in tijden waar de rente historisch laag is. Het fonds is wereldwijd gespreid en mikt zo ook op extra valutawinst.

Hou er rekening mee, beleggen in een 100% obligatiefonds brengt wat extra fiscale implicaties met zich mee. Zowel bij een distributie- als een kapitalisatiefonds. Dit is een fonds dat een plaats verdient in een portefeuille opgebouwd voor de lange termijn. Obligaties zijn minder volatiel en brengen eerder een regelmatige winst dan grote pieken of dalen met zich mee.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.