Een Wall Street bankier die echt alles heeft deelt haar carrière-advies

Kristin DeClark heeft het allemaal. Niet alleen is ze hoofd van de technologie-afdeling bij Deutsche Bank, bovenal is ook nog eens moeder van twee, weldra zelfs drie kinderen en is ze ook nog eens een zeer competitieve loopster.

DeClark is een van de weinige vrouwen in de financiële wereld. Maar deze klepper is zowat dé beste manager binnen Deutsche Bank. Ze leidt er een divisie waar de concurrentie moordend is. Als hoofd van de technology equity market combineert ze dit nog eens met het moederschap.

Dit engagement vlot laten verlopen vereist heel wat toewijding en vooral organisatie, aldus DeClark. “Er zijn heel wat manieren om hierin te slagen. En heel wat andere vrouwen doen dit dagelijks”, aldus Kristin DeClark die onder andere de IPO’s voor Fitbit, NetSuite Square en tal van andere technologiebedrijven voorbereidde.

Vrouwen op de toplevels in Wall Street blijven een zeldzaamheid. Op de eerste stap van de ladder vind je nog evenveel mannen als vrouwen maar hoe hoger je gaat in de structuren hoe minder vrouwen je terugvindt op het organigram.

Dat baart DeClark zorgen. “Schuif jouw carrière niet aan de kant omdat je denkt dat de combinatie gezin en werk niet mogelijk is”, adviseert de topbankier.  “Er is nooit een perfect moment om een familie te starten, net zoals er nooit een perfect moment is om promotie te maken”, zegt DeClark. “Je moet gewoon doen wat jou gelukkig kan maken en dan valt alles wel op z’n plaats”.

Een ding wat ze leerde was om klussen uit te besteden. Boodschappen doen, de was, het huis schoonmaken, daar besteedt ze zelf niet langer tijd aan. De vrijgekomen momenten gaan integraal naar quality time met haar gezin.

Hoewel haar positie verlangt dat ze veel onderweg is, hoeft ze nooit een beroep te doen op babysitters. Haar man koos voor een stabielere en rustigere werkomgeving zodat het koppel een perfecte balans vindt.  Als fervente loopster houdt ze haar conditie al jaren op peil. Ze slaagt erin door in het weekend erg vroeg op te staan. Ook tijdens een businesstrip gaat ze consequent lopen.

DeClark zei dat als je wil slagen als vrouw in Wall Street je echt wel proactief moet zijn. “Ik zie soms jonge vrouwen denken: OK, ik ben onderdanig. Ik doe mijn job. Ik doe alles wat ik moet doen en dat is genoeg”, zegt ze. “Maar vaak is dat niet genoeg”. In de plaats van zo’n houding moet je een manier vinden om jezelf in de kijker te plaatsen zonder dat het gezien wordt als een agressieve manier. Je kan dat doen door constant in dialoog te gaan met jouw managers en andere vrouwelijke managers in het bedrijf.

(bron: BusinessInsider)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.