Bill Smead

Ben je in het bezit van een glazen bol of heb je een onfeilbare eigenschap om de toekomst te voorspellen? Rep je dan naar de beurs! Heb je geen van beiden, vertrouw dan op de kennis die je hebt, al is het maar een gezonde dosis boerenverstand. Dat is net wat de Amerikaanse topbelegger Bill Smead doet. En met succes, met 2,4 miljard dollar aan succes!

De Generatie Y, of de twintigers en dertigers van nu, gaan Bill Smead rijk maken. Deze Amerikaanse topbelegger en oprichter van Smead Capital weet waarover hij spreekt. Al 26 jaar zit hij in het vak en bijna tien jaar geleden richtte hij zijn eigen fonds op. Momenteel beheert hij bijna 2,4 miljard euro en zijn palmares is uitzonderlijk te noemen. Smead kan de toekomst ook niet voorspellen maar komt toch aardig in de buurt.

Volgens Bill Smead ligt de sleutel van het succes bij de demografische verschuivingen. Binnen enkele jaren zullen de millennials of Generatie Y op hun economische hoogtepunt zijn. Dan stoppen ze hun spaarcenten niet langer hoofdzakelijk in iPads, belwaarde en smartphones maar worden ze stilaan volwassen. Ze kopen een huis, meubels, tv-toestellen, kinderzitjes, etc. Smead becijferde dat er in de Verenigde Staten ongeveer 68 miljoen millennials zijn. En net op die doelgroep stemt hij zijn investeringen af. Want, zo zegt hij zelf, ook de jongeren van nu zullen ooit saai worden.

Smead kijkt dus een aardig stukje vooruit. Niet alleen boekt hij met dit langetermijndenken succes, ook zijn contraire aanpak rendeert. Met zijn fonds investeert hij op dit ogenblik vooral in banken, kredietverstrekkers en huizenbouwers. Je kan van de man niet zeggen dat hij de makkelijkste weg bewandelt. Een andere kaart die hij trekt is die van de lokale nieuwsmakers. Ook dit is opnieuw een tegendraadse beweging.

Zijn geduldige aanpak brengt alleszins goed op. Door beleggingen vroeg aan te kopen en lang bij te houden, beperkt hij de kosten. Een aanpak waarbij het rendement goed bij vaart. Bovendien zoekt hij naar topbedrijven die hier en daar een klap te verduren kregen. Hij noemt ze de Tiger Woods en Meryl Streeps van deze wereld. Uitgerangeerd en uitgespuwd maar intrinsiek niets aan talent of in dit geval waarde verloren.

(bron: Forbes)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.