Wat zijn CFD's?

CFD is de afkorting van “contract for difference”. Het is een krachtig beleggingsproduct, waarmee je kunt inspelen op een daling of stijging van een aandeel, valuta, beursindex of product, zonder dat je hier zelf eigenaar van bent. Als je in CFD’s belegt, dan loop je weinig risico. Hierdoor zijn ze dan ook populair bij zowel beginnende als gevorderde beleggers.

Het belangrijkste kenmerk van CFD’s is, dat je geen eigenaar wordt van het onderliggende product of aandeel. Je sluit een overeenkomst af met een broker, welke eigenaar blijft van het onderliggende goed. Als je hier dan een aandeel of product van koopt, dan ga je er een transactie mee aan. In geval van winst of verlies, wordt de waardeverandering verrekend. Als je verwacht dat je geen winst meer haalt, dan kun je het contract met de broker altijd beëindigen. Er is namelijk geen vaste datum waarop de overeenkomst beëindigd wordt. Je kunt dan direct weer een contract afsluiten met een andere broker.

Let op veranderingen

Het is vooral interessant om CFD’s te kopen bij veel veranderingen in de financiële markt. Je kan er dan snel geld mee verdienen en je boekt op de korte termijn al resultaten. Ook al met een relatief klein bedrag, kan je al gaan handelen in CFD’s.

Het handelen in CFD’s kent diverse voordelen. Dit komt, omdat het redelijk veilig is bij het voldoende afdekken van je risico’s. Daarnaast is het een actieve vorm van beleggen. Dit is sowieso iets wat veel mensen aantrekt. Verder is het flexibel en kunnen er snel hoge winsten mee worden behaald. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn, er zijn ook enkele nadelen aan verbonden.

Lees meerBeleggen in CFD’s: zijn er ook nadelen aan verbonden?

CFD’s zijn redelijk veilig

Aangezien je zelf kunt bepalen hoeveel risico je wilt lopen, is het een redelijk veilig beleggingsmiddel. Je loopt weinig risico om een groot geldbedrag te verliezen. Om deze reden kiezen veel particuliere beleggers er dan ook voor.

Actief beleggen

Door in CFD’s te investeren, ben je echt actief bezig met beleggen. Het is zeer dynamisch. Je kunt steeds weer andere beslissingen nemen om winst te behalen.

Flexibel

Er zijn tal van brokers waar je in CFD’s kunt handelen. Deze beschikken allemaal over goede software, waardoor het mogelijk is om altijd en overal de actuele koersen te bekijken. Zo kan je vanuit je luie stoel of on te way op je mobiel nog handelen.

Snel winst maken

Met een klein bedrag kan je al gaan handelen in CFD’s en al wat winst maken. Je kunt dan al profiteren van een kleine winst. Als je aandelen koopt, duurt het soms maanden voordat je hier wat aan verdient. Bij CFD’s gaat dit veel sneller.

Lees meerWat bedoelt men met margin en hefboom bij beleggen in CFD’s?

Altijd geld verdienen

Met het handelen in CFD’s kan je altijd wel geld verdienen. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of de koersen stijgen of dalen. Je kunt zowel op stijgende als dalende aandelenkoersen speculeren en je bent niet afhankelijk van de richting die de markt opgaat, door short of long te gaan. Hierdoor kun je dus altijd wel winst behalen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.