Boeken over beleggen in 2018

Om ze van Sinterklaas cadeau te krijgen of onder de kerstboom te vinden is het ruim te laat. Maar om ze te lezen beschik je nog over zeeën van tijd: 5 boeken over beleggen in 2018 waarmee je ook dit jaar als belegger je voordeel kan doen.

The Essays of Warren Buffett: Lessons For Corporate America – Warren Buffett

The Essays of Warren BuffettDe vierde editie van het boek van ‘s werelds bekendste en meest succesrijke belegger verscheen al in 2015. Hoewel de ondertitel “Lessons for Corporate Amercia” lijkt te suggereren dat het boek zich tot managers van bedrijven richt, kan je er ook als belegger heel wat uit leren. Bovendien leest het boek volgens de uitgever alsof je gezellig bij het haardvuur een koffietje drinkt met Warren.

Lees meerBeleggen voor beginners: hoe starten met beleggen?

 

 

The Little Book of Common Sense Investing – John Bogle

The Little Book of Common Sense InvestingBogle mag de eer opeisen het allereerste indexfonds te hebben gecreëerd en hij is ook de beste vriend van Warren Buffet én de oprichter van de investeringsgroep Vanguard. Het verrassende uitgangspunt van Bogle in dit boek is dat de aandelenmarkt eigenlijk het tegengestelde is van een win-win: een “lose-lose”. Maar vervolgens legt hij stap voor stap uit hoe hij geleerd heeft om vanuit die positie de zaken ten goede te keren.

 

 

 

Angel – How to invest in Technology startups? – Jason Calacanis

Angel - How to Invest in Technology StartupsWie er vroeg bij is om te beleggen in technologiebedrijven kan geweldig veel geld verdienen. Een blik op de koershistoriek van Google en Apple zijn in dit verband veelzeggend. Calacanis die er naar eigen zeggen in slaagde van een inleg van 100.000 dollar een bedrag van 100 miljoen dollar te maken, raadt aan de beurs links te laten liggen en te speuren naar bedrijven die producten op de markt brengen die niemand kan negeren?

Lees meer: Boeken over beleggen die je absoluut niet mag missen

 

 

A random walk down Wall Street – Burton Malkiel

A Random Walk Down Wall StreetDe auteur legt in dit boek enkele eenvoudige beleggingsprincipes uit om op zijn minst over de materie mee te kunnen praten. Hij geeft ook richtlijnen over welke beleggingen het best bij welke fase van je leven passen en benadrukt het belang van het beleggen op lange termijn in plaats van te mikken op kortetermijnwinst.

 

 

 

 

Thinking, Fast and Slow – Daniel Kahneman

Thinking, Fast and SlowDit geweldige boek, in het Nederlands vertaald als “Ons feilbare denken”, staat vol met psychologische verklaringen voor het irrationele gedrag van mensen. Zoals de reden waarom mensen aan loterijen meedoen terwijl ze weten dat de statistische kans ongelofelijk klein is om te winnen, waarom mensen zichzelf overschatten, en hoe het komt dat je in drukke perioden afwijkt van je goede voornemens.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.