Hoe kan je je winst op aandelen verdubbelen?

Dat de Aziatische markt sneller groeit dan ooit tevoren, dat weten we allemaal. Toch voorspellen de marktanalisten van de Bank of America Corp dat dergelijke aandelen de komende jaren waarschijnlijk zullen verdubbelen in waarde. Waarover gaat het concreet?

De strijd om Aziatische aandelen

De strijd om Aziatische aandelen wordt voornamelijk gevormd door grote namen zoals Tecent Holdings, Samsung Electronics en Alibaba Group Holding. Het afgelopen jaar groeiden dergelijke grote spelers tot maar liefst 125%. Dat we niet alleen met cryptocoins fikse winsten kunnen boeken, zoveel is zeker duidelijk. De strijd om Aziatische aandelen woedt duidelijk verder en daar kan iedere belegger de vruchten van plukken.

Lees meerHoe kan je beleggen in Bitcoins? Volg dit stappenplan

De reden voor het Aziatisch succes valt duidelijk historisch te verklaren. Steeds belangrijker wordende landen zoals Zuid-Korea, Japan en China betraden (in historische termen) vrij recent de aandelenmarkt. De Japanse economie werd opnieuw groot met jarenlange Amerikaanse steun, Zuid-Korea moest zich decennialang focussen op het herstel van de Koreaanse oorlog en China zocht jarenlang naar een gezonde balans tussen zijn communistische ideologie en het kapitalistisch potentieel. Het feit dat die landen het nu net zo goed blijken te doen, hoeft dan ook niet te verbazen.

Hedendaagse stimulansen

Alleen historische redenen bovenhalen om hedendaagse successen te verklaren, dat volstaat natuurlijk niet. Uiteraard zijn er ook vandaag heel wat stimulansen die een belangrijke verklarende rol spelen. Vooral globalisering en technologische ontwikkeling zijn hier belangrijke begrippen. We moeten bovendien ook rekening houden met zwakke Amerikaanse dollar en het gebrek aan acties die ondernomen worden door de Amerikaanse Federal Reserves.

Meer dan ooit geloven economen erin dat investeerders de capaciteit van Aziatische technologieën onderschat hebben. China blijkt hier een echte stimulator te worden, met bijvoorbeeld bedrijven die daar nu al kunstmatige intelligentiesystemen ontwikkelen om online rechtbanken te bouwen. Stukjes technologie waar we hier enkel nog maar van kunnen dromen. Dergelijke innoverende onderzoeken zijn op ieder vlak vooruitstrevend, waardoor deze bedrijven een mooie toekomst kunnen schrijven.

Wat met de praktijk?

We kopten met de titel hoe je je winsten kan verdubbelen, dus geven we ook graag enkele praktische tips mee. Heel wat Aziatische aandelen zijn op dit moment nog laag gewaardeerd en hebben een ruim potentieel te bieden. Warren Buffet loopt er niet voor niets extra warm voor. Het is die waardering die je als maatstaf moet gebruiken om een eventuele belegging te beoordelen.

Lees meer: Dit is de ultieme investeringsstrategie van Warren Buffett

Het extra rendement gaat anderzijds gepaard met een groter risico, kies daarom voor een goede spreiding in al je beleggingen. Kies voor een beperkt percentage aan beleggingen in het Aziatisch continent, diversifieer op basis van sectoren en landen. Weet dat China heel wat potentieel kent, maar ook een groter risico met zich meebrengt. Zuid-Koreaanse en Japanse aandelen zijn daarentegen minder risicovol omdat zij de westerse markt min of meer volgen. Alles beleggen in de Aziatische markt is dan weer not done, aangezien geopolitieke problemen altijd roet in het eten kunnen gooien. Onder andere de onvoorspelbaarheid van Noord-Korea is hierbij een katalysator voor ineen vallende markten. Ook wanneer we beleggen in ondergewaardeerde Aziatische aandelen, kiezen we met andere woorden nog steeds voor een goede risicospreiding.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.