4 bedrijven waarin Warren Buffett investeerde

Warren Buffett is één van de meest succesvolle investeerders ter wereld. Wil jij net zo veel succes hebben met jouw investeringen als de ondertussen 87-jarige Warren Buffett met zijn Berkshire Hathaway heeft? Dan is het verstandig om volgende bedrijven onder de loep te nemen, waarin hij investeerde als deze beleggingsexpert.

Warren Buffett is continu op zoek naar succesvolle bedrijven om in te investeren. Lees meer: Warren Buffett: een reis naar rijkdom

Synchrony Financial

Eén van de bedrijven waar de oude belegger een tijdje terug in geïnvesteerd heeft, is de Amerikaanse organisatie Synchrony Financial. Hoewel Warren Buffet eigenlijk geen fan is van bedrijven in de traditionele retail branche, heeft hij toch 500 miljoen dollar in de organisatie geïnvesteerd. Niet voor niets, want Synchrony Financial is nu al de grootste provider van private-label creditcards voor retailers en er wordt verwacht dat dit bedrijf in de komende jaren waarschijnlijk nog flink gaat groeien.

STORE Capital

Buffett heeft niet alleen in Synchrony Financial geïnvesteerd, maar heeft ook een groot belang genomen in het bedrijf STORE Capital. STORE Capital is een investeringsbedrijf dat zich volledig op de vastgoedmarkt richt. Het bedrijf investeert in panden die doorgaans door één enkele huurder betrokken worden, zoals bijvoorbeeld een winkelketen of een restaurant. De panden van STORE Capital zijn niet groot, maar worden wel erg rendabel verhuurd. Dit komt omdat STORE Capital steeds panden koopt op interessante locaties, waar zeker winkeleigenaren en ondernemers met een restaurant graag willen zitten.

Omdat de portfolio van STORE Capital in de afgelopen jaren flink gegroeid is met onder andere sportscholen, bioscopen en zelfs scholen, vindt Warren Buffett deze organisatie een interessante aanvulling voor het portfolio van Berkshire Hathaway. Daar komt nog bij dat de economie aantrekt en de vastgoedmarkt dit ook zeker merkt. Ook dit is volgens Buffett een goede reden om in STORE Capital te investeren.

Bank of New York Mellon

Buffett had al een belang in Bank of New York Mellon, maar heeft dit belang onlangs vergroot. Niet alleen omdat hij denkt dat dit bedrijf nog verder kan groeien, maar simpelweg omdat Buffett veel vertrouwen heeft in de economie over het algemeen. Overigens investeert Buffett regelmatig in financiële bedrijven, waaronder ook Bank of America, American Express, Wells Fargo en Goldman Sachs. Wil je investeren zoals Buffett dit doet, dan mag je de financiële sector zeker niet over het hoofd zien.

Apple

Warren Buffett is groot fan van één van de bekendste en grootste bedrijven van de wereld: Apple. Hij heeft al vele jaren een belang in deze organisatie en blijft dit belang steeds vergroten. Overigens is hij niet de enige investeerder die graag geld steekt in Apple, want met de hoge winstcijfers en het grote marktaandeel is dit bedrijf populair onder vrijwel alle grote investeerders van de wereld.

Lees meer: Apple wil medische informatie van patiënten opslaan en delen

Het ging even niet zo goed met de verkopen van de iPhone, maar hier lijkt Apple helemaal overheen te zijn gekomen. Omdat het bedrijf steeds nieuwe telefoons blijft introduceren en deze nieuwe telefoons ook steeds goed verkocht worden, blijft het bedrijf volgens Buffett hartstikke interessant.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.