McDonald's: een Amerikaans succesverhaal

The Founder, een film over de oprichting van de succesvolste hamburgerketen ooit: McDonalds. In België is het nog even wachten voor hij in de zalen komt. De film vertelt het verhaal van de steile opgang van deze multinational. Of hoe een kleine hamburgertent kon uitgroeien tot 36.615 filialen wereldwijd.

De film, The Founder, die overigens niet op de medewerking van McDonalds kon rekenen, vertelt vooral het verhaal van Ray Kroc, de deur-aan-deur-verkoper die het succesverhaal van McDonalds kon omzetten in harde dollars. De broers McDonald, de oprichters van een klein hamburgerrestaurant, werden in 1961 voor enkele miljoenen dollars uitgekocht door Kroc. Kroc zelf stierf in 1984. Zijn waarde werd toen geschat op 8 miljard dollar. McDonalds is al vele decennia een echter winnaar op de beurs. Dus ook verschillende beleggers pikten gretig een graantje mee.

Ondertussen is het bedrijf nog verder gegroeid en heeft 36.615 restaurants over de hele wereld. Vorig jaar boekten ze een winst van 5,6 miljard dollar en hun totale waarde wordt geschat op een fabelachtige 121 miljard dollar.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.