Robotbeleggingen met Pritle

Automatisatie en robotica, twee trends die ook in 2016 een hoge vlucht nemen. Daar speelt het Nederlandse Pritle handig op in. Vanaf begin 2016 is deze automatische robotbelegger ook actief op de Vlaamse markt.

Automatisch beleggen in fondsen, op voorhand geselecteerd door experts, eenvoudig en toch rendementsvol, dat is de bedoeling van het Nederlandse Pritle. De naam betekent niks maar klinkt gewoon goed, aldus de oprichter Thomas Bunnik. Pritle heeft als doel enkele duizenden Vlaamse klanten in portefeuille te krijgen. Of deze dienst in de smaak zal vallen van de Belgische belegger is nog maar de vraag. In Nederland doet de dienst het alleszins uitstekend. Na het Britse Nutmeg is Pritle nu al de grootste geautomatiseerde vermogensbeheerder van Europa.

Lees meer: Wat doet een vermogensbeheerder?

Deel van het succes is de laagdrempeligheid van het systeem. Voor amper 10 euro kan je al van start gaan. Hou er wel rekening mee dat Pritle de klant een beheerskost van 0,5 procent aanrekent. Daar komen dan nog eens 0,2 procenten aan commissies bovenop. Anderzijds belooft Pritle jou wel een redelijk rendement, hoeveel hangt af van het startkapitaal en nog wat andere opties. Voor elke klant volgt een apart traject met eigen returns.

Zonder kennis en zonder veel moeite genieten van de voordelen van beleggen, zal als muziek in de oren klinken voor veel aspirant-beleggers. Als toemaatje is er ook nog de relatieve veiligheid van de beleggingen. Pritle investeert enkel in grote indexfondsen die in zekere mate een stabiele klimaat kennen. Dankzij een grote openheid is het voor de klanten ten alle tijde mogelijk om de stand van hun portefeuille te raadplegen. Indien ze opportuniteiten zien, zijn ze vrij om nog bij te storten en een maximale return op te strijken.

Robotbeleggers zijn niet nieuw. We kennen ze al van geautomatiseerde handelssystemen. Onder het credo: geen emotie is meer winst, boekten ze vijftien jaar terug al bescheiden successen. Doordat veel mensen momenteel op zoek gaan naar gezonde alternatieven voor het spaarboekje, komen diensten als Pritle weer volop in de aandacht.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.