Jack Ma

Deze week maakten enkele topinternetbedrijven hun resultaten over het vierde kwartaal van 2018 bekend. Naar aanleiding daarvan stond The Wall Street Journal stil bij een onderzoeksrapport van techanalist Robinson Humphrey van de SunTrust Bank. Die toont zich alvast optimistisch en raadt vier internetaandelen aan omdat ze goed geplaatst zijn om te profiteren van de blijvende groei van de markt van de digitale advertenties en van e-commerce. We vatten zijn voornaamste argumenten om drie bekende en een minder bekend internetaandeel te kopen, voor u samen. 

Alibaba

De Chinese tegenhanger van Amazon is ondertussen veel meer dan een e-commercegigant. Humphrey benadrukt dat het bedrijf van Jack Ma is uitgegroeid tot een gesofisticeerd conglomeraat dat de onlinehandel als basis gebruikt om ook winstgevende activiteiten te ontwikkelen in onder meer logistiek, finance, data-computing en grensoverschrijdende infrastructuur.

Topanalisten verwachten dat e-commerce in China in 2018 nog eens met zowat 25% kan groeien en daar zal Alibaba het meest van meeprofiteren. Terwijl de koers van het aandeel de jongste dagen rond de $ 200 schommelde, verwacht SunTrust dat die dit jaar zou kunnen stijgen tot zowat $ 240. 

Facebook 

Dat in Nederland recent een aantal artikelen zijn verschenen over een fors dalend Facebookgebruik bij de jongeren van boven de Moerdijk is duidelijk niet opgemerkt door SunTrust. Maar het kan natuurlijk ook dat de analisten daar vinden dat het om een marginaal verschijnsel gaat.

In zijn rapport is Humphrey in ieder geval nog altijd erg enthousiast over Facebook, met name omdat WhatsApp en Instagram nog een enorm groeipotentieel hebben. Hij wijst er wel op dat de kosten voor Facebook dit jaar zullen oplopen omdat het bedrijf meer specialisten zal moeten aanwerven om de kwaliteit van de content te controleren. Toch schuift hij voor het aandeel, waarvan de koers deze week rond de $ 185 schommelde, een koersdoel van $ 240 naar voor.

Lees meer: Facebook: 7 geheimeen die je nog niet wist

eBay 

De geruchten over een mogelijke overname van eBay, het bedrijf dat via e-commerceplatforms wereldwijd verkopers en kopers met elkaar in verbinding brengt, zijn nog altijd niet helemaal van de baan. En dat zou natuurlijk de koers van het aandeel kunnen doen stijgen.

Volgens het rapport van SunTrust kan eBay bovendien stilaan de vruchten beginnen te plukken van de twee jaar geleden opgestarte initiatieven om de data te verbeteren en van de investeringen in machine learning en in een groter gebruiksgemak.

Terwijl de koers van het aandeel de jongste dagen in een prijsvork van rond de $ 40 zat, verwacht SunTrust dat die gemakkelijk kan stijgen tot $ 46. 

Lees meer: Hoe beursadviezen voor aandelen interpreteren?

Shutterfly 

Naast die drie ook bij ons bekende aandelen, raadt SunTrust ook het minder bekende Shutterfly aan. Dat is een e-commercebedrijf dat consumenten in staat stelt om fotoboeken, gepersonaliseerde kalenders, kaartjes en andere zaken die gerelateerd zijn aan hun persoonlijk leven te maken, op te slaan en te delen. Het bedrijf uit Californië heeft ook eigen drukkerijen en wordt door SunTrust gezien als een speler die volop zal kunnen profiteren van de niet aflatende hang van de consumenten naar beleving en naar het delen van die beleving met familie en vrienden.

Het rapport ziet voor dit aandeel, dat momenteel noteert tegen een koers van om en bij de $ 50, een koersdoel van $ 60. 

Geert Degrande

Geert Degrande is al 37 jaar actief als freelancejournalist, copywriter, blogger, vertaler en ghostwriter. Economie en finance en HR zijn zijn belangrijkste specialisatiedomeinen. Hij heeft als eindredacteur van Test-Aankoop Invest, als redacteur van CFO Magazine en FD Magazine en als redacteur van Logic-Immo ook ruime ervaring in de financiële- en de vastgoedwereld.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.