Pokémon hype doet beleggers watertanden

De jongste tijd is het al Pokémon GO wat de klok slaat. Het ontzettend populaire spelletje raakte al snel bekend bij beleggers en investeerders. En met wat voor een resultaat, moederbedrijf Nintendo steeg maar liefst met 25 procent, zo won het 7 miljard dollar aan waarde!

Pokémon GO is een eenvoudig spelletje waarbij poppetjes verschijnen als je door de camera van je smartphone kijkt. Deze vorm van augmented reality is voor een breed publiek een nieuwe toepassing. Bovenal is het een simpel spelletje dat heel wat exposure krijgt. In het straatbeeld zie je om de haverklap gamers als idioten richting “niets” lopen. Ook investeerders jagen hun eigen creaties na. Ze hopen dat Nintendo nog even hét bedrijf blijft dat water in wijn kan doen veranderen.

Terwijl voor gamers Pokémon GO nu al een doorslaand succes is, is het nog geen garantie dat het spelletje een melkkoe wordt voor Nintendo. In het nabije verleden kreeg de Japanse spelontwikkelaar het hard te verduren vooral na het Wii U debacle. Nu is de hoop op een definitieve terugkeer groot, analisten voorspellen dat dit de eerste stap is die Nintendo zal zetten in de mobiele en vooral lucratieve gamewereld.

Toch mogen niet teveel resultaten verwacht worden van Nintendo naar aanleiding van dit Pokémon GO succes. Nintendo heeft immers maar 32 procent van de Pokémon-franchise in handen. Niantic, die de meerderheid van dit succesverhaal in handen heeft, is dan weer nauw gelieerd met Google’s Alphabet.

 

(bron: forbes.com)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.