Target winkel

Een tijdje was er helemaal geen sprake van tegenwind. Amazon raasde als een trein door retailland en er was geen stoppen aan. Walmart en Target, Amazons twee grootste concurrenten moesten proberen bij te benen. Maar de vernieuwende en ongenadige aanpak van Amazon deed de twee retailgrootmachten van weleer daveren. Tot voor kort. Walmart en Target, beide twee bedrijven met een jarenlange geschiedenis in Amerika, vochten terug. En dat blijkt te lonen. Verkopen trekken opnieuw aan en de aandeelkoersen herstelden. Target laat zijn tanden zien.

Het bedrijf Target

Target is een vaste waarde in de Verenigde Staten. Het bedrijf is bijna 120 jaar actief binnen retail en is de tweede grootste winkelketen in Amerika na Wallmart. Het verkoopt niet enkel kruidenierswaren en voeding, maar heeft ook een sterke non-food afdeling. Sinds een aantal jaar is Target ook actief in Canada en Mexico. Je kunt de winkels van Target qua aanbod best vergelijken met de hypermarkten van Carrefour in België.

Het aandeel, afgekort TGT noteert op de New York Stock Exchange en kent al jarenlang een gestage groei en een interessant dividend. Het bedrijf wordt zelfs beschouwd als een dividend aristocrat omdat het jaarlijks stelselmatig zijn dividend optrekt. Komt deze gestage groei en mooie dividend in het gedrang door de concurrentie van Amazon?

Inhaalbeweging

Het klopt dat Target een tijdje heeft geleden onder het snelle succes van Amazon. De online reus bombardeerde de Amerikaanse consument met snelle levering. Daarnaast startte Amazon een afdeling voeding met thuislevering en voedingsboxen op. Met deze stap kwam het volledig in het vaarwater van Target en Wallmart. Dit was ook te zien in de snelle groei van de cijfers van Amazon, ook de aandelenkoers groeide mee. Die van de andere twee retailers bleven stabiel of zakten zelfs wat ten koste van Amazon. 

Target en Wallmart mochten niet achterblijven en maakten sinds een half jaar een stevige inhaalbeweging. Met grote focus op het online shoppen, snelle levering en klantentevredenheid. Target kon zijn prominente plaats recent weer innemen, waarop Amazon reageerde met een nog snellere thuisleverpolitiek. Een strategie die ook Target kon volgen.

Sindsdien is het een kat en muisspel geworden tussen de drie grote retailers. Amazon mist de luxe van de stenen winkels maar de andere twee winkelketens moeten hun focus verdelen over verschillende afzetmogelijkheden. Dit spelletje biedt interessante mogelijkheden voor beleggers.

Lees meer: Is Amazons momentum voorbij?

Instapmoment zoeken

Elk type belegger kan met een aandeel als Target scoren. Een belegger voor lange termijn koopt het aandeel omwille van het aantrekkelijke en regelmatige dividend. Daarnaast gaat de aandelenkoers, met de nodige ups en downs, telkens wel omhoog. En dankzij die ups en downs kunnen ook eerder speculerende beleggers profiteren van dit aandeel.

Het gevecht om consumenten maakt dit aandeel voor speculanten aantrekkelijk. Wie de aandelenkoers namelijk nauwkeurig bestudeert zal een trend zien van regelmatige dipjes en herstelmomenten. Wie met behulp van technische analyse, geduld en gezond verstand, deze koers leert te begrijpen, kan af en toe een stevige koerswinst halen.

Ook optiebeleggers vinden hun gading bij het aandeel. Zeker wie aan de schrijf- of verkoopkant zit van opties. Target is echt het schoolvoorbeeld van een aandeel waarmee je als schrijver van opties een maandelijks rendement kunt genereren. Wie het aandeel niet bezit schrijft puts, eens je het aandeel in handen hebt kun je aan de slag met calls. Als je met je neus op de beurs blijft, kan je soms zelfs twee keer per maand een premie behalen. Concurrerende bedrijven halen het beste in elkaar naar boven, iets waarvan de aandeelhouder ten volle profiteert.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.