Johan Cruijff

De Nederlandse voetballegende Johan Cruijff stierf donderdag 24 maart aan de gevolgen van longkanker. Zeer snel na de bekendmaking van zijn overlijden, gingen de aandelen van Ajax, genoteerd op de Amsterdamse beurs, prompt de hoogte in. Een nogal opmerkelijk verschijnsel met een wel heel bijzondere reden.

Rond half twee in de namiddag maakte de familie van Johan Cruijff bekend dat de legendarische nummer 14 overleden was na een korte strijd tegen longkanker. Cruijff, die een heldenstatus had na zijn doortocht bij de voetbalclubs Ajax en Barcelona, stierf op 68-jarige leeftijd. Quasi onmiddellijk na de bekendmaking van zijn dood stegen de aandelen van voetbalclub Ajax Amsterdam. Waarom stegen de aandelen, die voorts een relatief kalm bestaan leiden op de beurs, nu zo abrupt?

Beleggers hadden het wel voor Johan ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ Cruijff. Als eerbetoon kochten ze massaal aandelen van Ajax. En dat deden ze per 14. Het rugnummer waarmee hij zich in de eregalerij van beste voetballers ter wereld schoot. Een laatste hommage aan een icoon.

 

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.