Tips om geld te verdienen op de beurs

Investeren in een bedrijf, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de dagelijkse beslommeringen, lijkt jou wel wat? Als jouw antwoord een volmondige ja is, kan je je best focussen op de aandelenmarkt. Ondanks tonnen enthousiasme is het geen goed idee om er stevig in te vliegen en lukraak wat aandelen aan te kopen. Research en informatie zijn dé belangrijkste factoren voor je begint met investeren in aandelen Ongetwijfeld zullen deze tips je al een eind op weg helpen om geld te verdienen op de beurs.

Lange termijn

Om zoveel mogelijk uit jouw aandeleninvestering te halen, hou je best een lange termijnvisie voor ogen. Vanzelfsprekend koppel je daar best ook een doel aan vast, een ambitieus doel dat toch haalbaar is. Bescheiden doelen maken de kans op succes groter én houden de motivatie scherp. 1 miljoen euro bij elkaar sparen op 1 jaar tijd is voor velen té hoog gegrepen, maar misschien behoort 5.000 euro op 6 maanden wel tot de mogelijkheden. Voor beleggingen in aandelen geldt net hetzelfde. Geduld is belangrijk voor wie zich op de aandelenmarkt begeeft. Hou je aandelen dus bij, voor een langere periode desnoods voor jaren, tot je winst maakt.

Sommige bedrijven koppelen stemrecht aan het bezit van aandelen van hun bedrijf. Maak als aandeelhouder gebruik van het recht. Deels kan je zo inspraak krijgen in het het bedrijf en de koers (licht) gaan sturen. In het algemeen kan er gestemd worden op de jaarlijkse meeting van aandeelhouders.

Kennis is macht

Aandelen zijn een stukje bedrijf wat je koopt. Iets kopen wat je niet kent, niet van weet wat het doet en je niet kan inbeelden wat het ooit zal doen, klinkt verdacht veel als een kat in een zak. Daarom is het belangrijk om de financiële achtergrond van een bedrijf te kennen en dat kan je maar leren door je erover te informeren. Pluis alle voor- en nadelen van de firma uit, kijk naar de langetermijnplannen, wie zetelt in de raad van beheer, analyseer kritisch de sector en ga zo maar door. Op die manier denk je actief na of je wel een stukje uit dit bedrijf wil bezitten, een veel doordachter uitgangspunt dan: “dit lijkt me een leuke investering”.

Lees meer: Analyseren is een must: fundamentele en technische analyse van aandelen

Blijf binnen je comfortzone

Bedrijven kunnen wel staan zwaaien met verleidelijke rendementen en torenhoge dividenden, als je niks kent van de zaken waarmee ze bezig zijn, dan weet je niet waarin je belegt. Wat behoudsgezindheid aan de dag leggen bij investeringen in aandelen hoeft niet vreemd te zijn. Van bij de start is het overigens aangewezen om al aan het diversifiëren te slaan. Je beperken tot één enkel aandeel is geen verstandige keuze. De spreiding van risico’s in onontbeerlijk als je een gezonde portefeuille wil uitbouwen. Zelfs al volg je alle regels, raak niet te vlug ontgoocheld door een tegenslag. Je kan op een aandelenmarkt al snel in het rood duiken, hou het hoofd koel en wacht. Hier komt je geduld alweer van pas!

Hoewel ze niet verblindend mogen werken, zijn dividenden mooie extra’s. Wanneer de beurskoersen het wat laten afweten, bieden jouw dividenden hopelijk toch nog wat soelaas. En in goede financiële tijden zijn ze welkome bonussen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.