Volgens Trump zitten we midden in een nieuwe aandelenbubbel

Donald Trump waarschuwt voor een nieuwe aandelenbubbel. Zelf voegde hij de daad bij het woord en verkocht zijn aandelen in juni 2016. Sindsdien steeg de belangrijkste Amerikaanse index met ongeveer 5 procent.

“We zitten in een dikke, vette, lelijke bubbel”, dat zijn de woorden van Donald Trump tijdens het eerste presidentiële debat begin september 2016. In oktober herhaalde hij zijn stevige stelling luid en duidelijk. Zelf zegt hij de aandelenmarkt verlaten te hebben sinds augustus 2016. Het merendeel van zijn beursgenoteerde producten verkocht hij al in juni.

Het is moeilijk in te schatten of hij de waarheid spreekt. In mei gaf hij gedeeltelijk een inzicht in zijn financiële situatie. Nu hoeft hij dit niet opnieuw te doen tot mei 2018. Maar ongeacht of Trump de waarheid spreekt of niet, als verkozen president van de Verenigde Staten wegen zijn woorden zwaarder door. Als president van een van de belangrijkste wereldeconomieën heeft de man de slagkracht om markten mee te sturen.

Aandelen van Apple, Microsoft, Pepsi en General Electrics maakten deel uit van zijn portefeuille. Ook bezat hij aandelen in Boeing. Recentelijk kreeg Boeing het nog zwaar te verduren naar aanleiding van een uitspraak van… Donald Trump. Toen noemde hij de nieuwe Air Force One, een ontwerp van Boeing, veel te duur. De aandelen van Boeing daalden daarna ontzettend hard.

In totaal wordt de waarde van Trumps portefeuille geschat op 10 miljoen dollar. Daarnaast investeerde hij nog eens 80 miljoen dollar in hedge fondsen.

Na zijn verkiezing stuwden de beurzen 4 procent hoger.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.