Dit zijn de beurskoersen waarvan Elon Musk wakker ligt

Tesla Motors mag dan wel inzetten op elektrische wagens, de koers van de benzineprijzen liggen CEO Elon Musk nauw aan het hart. Tesla presenteerde op 10 februari haar Q4 resultaten. Dit zijn de koersen waar Musk ongetwijfeld van wakker ligt.

1. Koers van GM & Ford ligt hoger dan Tesla

De koers van de elektrische autoproducent is sinds begin 2016 met 33 procent gedaald. Problematisch als je weet dat traditionele autobouwers zoals GM en Ford het op de beurs beter doen dan Tesla.

2. Benzineprijs blijft extreem laag

De verklaring is te wijten aan de benzineprijzen die een nieuw dieptepunt hebben bereikt. In de VS is 3,7 liter benzine (1 gallon) nu amper 1,87 dollar waard aan de pomp. Investeerders vragen zich dus steeds meer af of mensen nog steeds heil zien in elektrische wagens nu de prijs van benzine is gekelderd.

Toekomst Tesla onzeker?

Daarnaast wachten heel wat investeerders nog af of Tesla’s nieuwste telg de Model X de hoge verwachtingen inlost. In het laatste kwartaal van vorig jaar leverde Telsa 17.400 elektrische auto’s. Daarvan waren er ‘slechts’ 208 van het Model X.

In maart 2016 maakt Tesla het nieuwe Model 3 bekend. Pas in 2017 start de productie ervan. Er wordt veel verwacht van dit de nieuwe Tesla. Het moet het vuur aan de schenen leggen van kleppers als de BMW 3 serie, Mercedes C-klasse en de Audi A4. GM kondigde al aan dat het eind 2016 haar elektrische Chevy Bolt zal introduceren voor 35.000 dollar. Laat dit nu exact de prijs zijn die Elon Musk zich liet ontvallen voor de Tesla Model 3.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.