De man die 5 marktcrashes voorspelde, geeft nog 3 data mee

De man die in het verleden maar liefst 4 marktcrashes voorspelde, kreeg nu ook gelijk met zijn vijfde voorspelling. Sansy Jadeja is een technische analist en strateeg bij Core Spreads, een broker gespecialiseerd in diversificatie van portfolio’s.

Technische analisten bestuderen grafieken om zo patronen te ontdekken. Die patronen die kunnen ze vinden in een verscheidenheid aan markten. Door een bepaalde ritme te ontwaren kunnen ze ook voorspellen in welke richting prijzen gaan fluctueren en wanneer ongeveer.

Het waarom van die prijsaanpassingen, dat weten ze niet, alleen dat ze er aan zitten te komen. Zijn voorbije voorspellingen kan je overigens in detail na lezen. In een gesprek met Business Insider orakelde Jadeja vorige maand dat er een kans van 80 procent is dat olieprijzen tussen 2 juli en 18 augustus zullen dalen.

“Boeiend, als we de onderstaande grafiek bekijken, dan zien we duidelijk dat er een tendens is naar lagere prijzen. Dit is een bekend seizoengebonden effect dat heel wat commodities volgen en dat kan gebruikt worden om jouw voordeel mee te doen”, aldus Jadeja.

Hieronder zie je de grafiek waarover hij het heeft. Zoals je kan zien is er een duidelijk V-patroon voor deze periode met een significante prijsshift naar het einde toe.

Tijdens die periode volgende olieprijzen inderdaad het vooropgestelde patroon.

In een overzicht zie je hier hoe de prijzen tussen 2 juli en 18 augustus evolueerden. Een weerspiegeling van de grafiek van Sansy Jadeja.

De oliemarkt is geen eenvoudige markt om te voorspellen. Deze commodity kostte in juni 2014 nog 110 dollar per vat en wordt nu verhandeld voor ongeveer 47 dollar. Op een gegeven moment stond de prijs ontzettend laag: 20 dollar! Even was er zelfs gejuich te horen toen de prijs steeg tot 50 dollar per vat. Daarna daalde de olieprijs opnieuw door het chronische overaanbod op de markt. En toch slaagde Jadeja er in om die evoluties correct te voorspellen.

In juni 2016 zei Jadeja uit te kijken naar nog 3 belangrijke data. Scherpe bewegingen in de Amerikaanse aandelenmarkten kunnen wel eens andere gebieden beïnvloeden, aldus Jadeja.

  • Tussen 26 en 30 augustus 2016
  • 26 september 2016
  • 20 oktober 2016

“Er liggen interessante tijden voor ons”, zei de broker in Business Insider. “Momenteel hebben we te kampen met heel wat economische onzekerheden op tal van vlakken”. “Ik geloof dat de informatie en de tools die we hebben ons in staat stellen om daar ons voordeel uit te puren”, aldus de financiële voorspeller.

(bron: Business Insider UK)

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.