Hamish Maertens

Favoriete aandelen zijn hot topics geworden op de beurssites. Zelf maakte ik mijn lijstje van mijn favoriete aandelen begin dit jaar en dat is ook te zien op mijn site. Ze doen het voorlopig prima en verslaan de beursindexen met gemak, geen enkel aandeel zakte tot nog toe. Maar ik zal een ander lijstje meegeven om nu nog te profiteren van value-aandelen met sterke vrije kasstromen.

Peugeot

Peugeot is een play om in te spelen op de aantrekkende economische groei. Dat is duidelijk. De laatste jaren steeg de vrije kasstroom exponentieel, maar door aantrekkende investeringen zal die lager beginnen uit te vallen. Geen nood want de synergievoordelen met de Opel-groep zullen dit deels compenseren. Investeringen zijn dan ook niet verloren want ze creëren vaste waarde voor aandeelhouders in de vorm van vaste activa (gebouwen etc.) en ontastbare activa (patenten). Mede door een erg aantrekkelijk dividendrendement en een sterke return op de vrije kasstromen bedraagt mijn koersdoel voor de lange termijn minstens 38 euro excl. de veranderingen in het werkkapitaal die tot nog toe een zeer gunstig effect hadden. Pluspunt: Peugeot bezit een mooie cashberg die zal blijven aangroeien.

Payton Planar (3.25 euro)

Payton Planar vormt in mijn ogen een beurspareltje. Een lage liquiditeit wat de verhandelbaarheid betreft maar een cash koe die nog niet aan het eind van haar Latijn is. Payton Planar zit namelijk op meer dan 32 miljoen euro cash vergeleken met een marginale beurswaarde van 57 miljoen euro. Payton Planar kijkt uit naar overnames en garandeert de aandeelhouder waar voor zijn geld: meer dan 11% vrije kasstroom return op de huidige beurskoers. Mijn koersdoel is meer dan 6.5 euro.

Agfa-Gevaert (4.91 euro)

Agfa-Gevaert is een oude tante voor velen die stilaan implantaten heeft gekregen om opnieuw de groei te verkrijgen waar het al lang op zit te wachten. De groei komt vooral uit de medische sector en het probleem van de pensioenlasten (meer dan 1 miljard euro) blijft onder controle. Door deze lasten kennen beleggers Agfa-Gevaert een forse discount toe, want de return op de vrije kasstromen ligt al een tijdje boven de 10%. We moeten wel rekening houden met die pensioenlasten in ons model en daardoor kom ik uit op een waarde van ca. 7,5 euro.

Philips Lighting (32.34 euro)

Met een bruto-dividendrendement van meer dan 3.8% is het aandeel Philips Lighting een topper voor de dividendbeleggers. Ze genereert daarnaast nog eens veel vrije kasstromen, meer dan 9% op de huidige beurskoers. Het maakt van Philips Lighting een zeer interessante investering op de lange termijn. De afgegeven vooruitzichten kunnen bekoren en geven aan dat de waardering te laag is. Philips Lighting bouwt zijn schulden snel af en is kerngezond wat betreft de balans. Tegen 2019 moet er al zicht zijn op een netto-kaspositie. Mijn koersdoel voor deze gigant is ca. 44 euro.

Berentzen (10.76 euro)

Berentzen is een groeier en was bijna failliet in de crisisjaren tot AURELIUS besloot om in de bres te springen voor de drankenproducent. Resultaat was een grote huis en nu kan Berentzen zijn mooie netto-kaspositie aanschouwen. Een vroegere lening zal worden afgesloten waardoor Berentzen een sterke vrije kasstroom boost zal krijgen van 2 miljoen euro extra. Het dividendrendement is niet onaardig en de groei zit nog niet in de koers verrekend. Mijn lange termijn koersdoel bedraagt 16 à 18 euro.

SIF Holding (20.05 euro)

SIF Holding maakt monopiles voor windturbines en is afhankelijk van de gas- en oliesector. Het aandeel is zeer gegeerd door institutionele beleggers en met reden: SIF boekt een stevige omzetgroei en staat klaar om de vruchten te plukken van haar investeringen. De koers is fors opgelopen sinds de IPO, maar bruusk gezakt door waarschuwingen over 2018. De omzet zou er namelijk terugvallen, maar geen nood wat SIF gaf al aan jaarlijks met 12% te zullen groeien. SIF heeft nauwelijks schulden en kan in de toekomst stevige vrije kasstromen gaan genereren. Vestas en andere sectorgenoten hebben zeker oog voor overnames vanwege hun sterke netto-kasposities. Mijn koersdoel voor de komende jaren ligt op minimaal 28 euro.

Hamish Maertens

Op 12-jarige leeftijd raakte ik in de ban van het financiële universum. Ik focus op value-investing en wil beleggen toegankelijk maken voor iedereen. A.d.h.v. free cashflows en een complete screening van bedrijven bepaal ik een onder- of overwaardering met de nodige veiligheidsmarges. Daarnaast heb ik ook een topsportstatuut in de triatlon. In mei word ik 17 en tevens volg ik de richting Latijn-Wetenschappen. Eerder kwam ik ook op Kanaal Z in 2014 als 'Veertienjarige Beursgenie'.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.