Daytraden met amper 1000 euro

Om daytrader te worden hoef je geen ontzettend groot vermogen te hebben, integendeel! Al met een inleg van 1000 euro kan je een dagelijks inkomen verdienen met daytraden. Wie aan daytrading doet aan de hand van opties kan van vele kleine winstjes een spaarpotje opbouwen. Dit vraagt echter een sterke stressbestendigheid, een vlotte broker en een goed inschattingsvermogen!

Callopties kopen

Aan de hand van een calloptie ga je een kanscontract aan, waarbij je aandelen kunt kopen aan een vooraf afgesproken tijdstip (expiration date) en specifiek bepaalde prijs (strike). Eén contract staat steeds gelijk aan honderd aandelen.

Een calloptie kost vaak een fractie van wat honderd aandelen zouden kosten, wat beleggers de kans geeft om met kleinere bedragen toch in bepaalde aandelen te beleggen. Omdat één contract handelt over honderd aandelen, schommelt de koers van een optie wel vaak harder dan die van het aandeel. Zeker wanneer er een expiration date op korte termijn wordt gekozen.

Lees meer: Kopen van callopties: hoe start je ermee?

Aandelenselectie daytrading

Daytraden kan je doen op je eigen manier en met gelijk welk bedrag je wenst, ook met slechts 1000 euro. Er zijn daytraders die dagelijks honderdduizenden euro’s in één keer riskeren, en andere werken met kleinere bedragen. Het nominale rendement kan echter hetzelfde bedragen. Hoe groter het ingelegde bedrag, hoe kleiner je procentuele winst moet zijn om een gemiddeld dagloon te verdienen.

Je kiest best een maximum van een vijftal onderliggende aandelen om mee te daytraden met selchts 1000 euro. Begin desnoods met één enkel aandeel en zorg dat je de grafieken van dit effect goed begrijpt. Elk aandeel heeft zijn specifieke bewegingen en wie een aandeel lang genoeg bestudeert zal na een tijdje dagelijkse trends opmerken. Later kun je inspelen op deze trends!

Belangrijk om wat winst te genereren als daytrader met callopties, is volatiliteit van het onderliggende aandeel. Je hebt graag een aandeel dat in een iets risicovollere sector actief is. Er moet ook genoeg volume zijn in zowel het aandeel als de opties.

Een aantal belangrijke richtlijnen

Opties vervallen elke derde vrijdag van de maand. Het is aan te raden om niet te daytraden met opties die in de huidige maand vervallen. De volatiliteit zal veel hoger zijn, maar je risico op verlies ook. Kies ook geen expiration date te ver in de toekomst want hier is de volatiliteit te laag. Callopties kopen op de volgende maand is een ideale horizon.

Een echte daytrader moet deze activiteit als zijn werk beschouwen. Ga ‘s morgens vroeg, tegen 8u45 aan je computer zitten of neem je smartphone bij de hand. Je moet bij de pinken zijn vanaf de opening van de beurs. Probeer het eerste half uur de trend van de dag wat in te schatten en plaats eventueel al een eerste kooporder. Bodemvissen is hier een belangrijke boodschap!

Koop callopties in the money of on the money! Hoe hoger de strike, hoe goedkoper de optie, dat klopt, maar ook hoe groter de kans dat je optie waardeloos vervalt. Maak geen beginnersfouten en koop opties op een realistische koers van het onderliggende aandeel! Zelfs al zijn ze iets duurder, ze bieden je een veel grotere kans op winst!

Verkoop snel, maar ook niet te snel! Je doel moet zijn om een gelijkaardig inkomen te verdienen als een gemiddelde bediende. Een mooi streefdoel zou minstens honderd euro rendement per dag moeten zijn. Dit behaal je door kleinere tussenwinstjes te nemen doorheen de dag. 20 euro, of eens een lucky shot van 50, dan eens 10,…

Volg nu stelselmatig de koers van je calloptie en het onderliggende aandeel. Pas je order naar beneden aan indien de koers zakt en je wilt kopen, of verhoog je limietprijs naar boven als het onderliggende aandeel stijgt. Optimaliseer zo je winst. Zorg dat je daarom ook een geschikte broker kan vinden die daytraden met 1000 euro toelaat, zodat je snel en real time kunt handelen, om je winst te optimaliseren!

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

2 reacties

 1. Interessante en duidelijke artikels. Ik zou ook met daytraden willen beginnen. Er zijn aandelen die een paar keer per dag pieken met 5% tot 10% en dan zowat naar hun bodemkoers terugvallen. Nu vraag ik mij af, hoe en waar ik die kan vinden. Enige suggestie?
  Mvg
  Georges

  1. Hey,

   Finviz.com voor de screener.
   Voor technische analyse zou ik ‘tradingview’ gebruiken.
   Binnen de crypto’s heb ik zelf de voorkeur aan Binance al heb ik zelf veel goeds gehoord over Zukoin.

   Veel plezier.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.