Zo word je een daytrader

Daytraders houden zich niet bezig met beleggingen op de lange termijn, maar proberen op de korte termijn winst te maken met hun investeringen. Dit lijkt gemakkelijk, maar om succesvol te worden met daytraden moet je zeker over enkele vaardigheden beschikken en bepaalde karaktereigenschappen hebben.

Het volledig begrijpen van de technische analyse

Je kunt alleen geld verdienen met daytraden als je de technische analyse helemaal begrijpt. De technische analyse is een strategie die alle daytraders gebruiken om de juiste trades door te voeren en op het beste moment hun winst te pakken. Het betreft het bestuderen van historische koersen om toekomstige koersen in de markt te kunnen voorspellen, zodat je op basis van deze informatie winst kunt maken. Heb je geen idee hoe dit werkt, dan kun je nooit een succesvol daytrader worden. Daarom is het van belang dat je de technische analyse eerst volledig doorneemt en leert begrijpen voor je je echt bezig gaat houden met het daytraden.

Lees meer: Wat is ‘technische analyse’ van aandelen?

Het bedenken van een daytrading strategie voor wie daytrader wil worden

Ben je een daytrader, dan handel je op de korte termijn. Dit betekent echter niet dat je geen strategie nodig hebt om succesvol te kunnen handelen. Sterker nog, iedere succesvolle daytrader heeft een strategie nodig die hij of zij te allen tijde volgt. Je legt de strategie vast voor je begint met daytraden en blijft hier altijd aan vasthouden, tenzij de strategie niet blijkt te werken en het echt tijd is om over te stappen. Dit doe je niet bij de eerste mislukte trade, maar pas als het al langer niet zo goed gaat met handelen.

Bij het kiezen van een strategie voor daytrading, kijk je altijd hoeveel risico je wil lopen en hoeveel rendement je wil verdienen met jouw trades. Vind je het belangrijk om niet te veel risico’s te lopen en ben je bereid hiervoor wat minder rendement te verdienen, dan kies je een strategie die bij deze tactiek past. Wil je wat meer risico lopen voor meer rendement, dan kies je een andere strategie voor het daytraden.

Het ontwikkelen van een flinke portie discipline

Tot slot moet je, indien je een succesvolle daytrader wil worden, over een flinke portie discipline beschikken. Gaat het niet zo goed met een trade, dan moet je namelijk aan je strategie vast blijven houden. Heb je een bepaalde ontwikkeling voorspeld en laten de eerste cijfers zien dat je het misschien mis had? Dan geef je ook nog niet op. De daytraders met discipline om hun vooropgezette plan vol te houden, zijn uiteindelijk de handelaren die het meest verdienen. Heb je van jezelf niet zo veel discipline, dan ontwikkel je dit voor je begint met het handelen met grote bedragen. Dit doe je door eerst wat kleinere bedragen in te zetten bij het handelen en steeds aan je plan vast proberen te houden, ook als het minder gaat. Gaat dit goed, dan ga je met steeds grotere bedragen handelen.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

1 reactie

  1. Juist wat U schrijft en ik wil er wat aan toevoegen Ik kan zelfs in de grafiek zien wanneer een aandeel gaat stijgen of dalen Ik werk met vier grafieken EOE, DAX ,ESTX 50 en DOW-JONES FUTURES (E.S.).Als men dat goed kent dan overziet men de wereldmarkt en aan de gradenhoek van de stijging kan men zien of de stijging doorgaat of zal terug vallen. Ik gebruik een future short als dekking na aankoop van het aandeel en als de koersen gestegen zijn verkoop ik short een future na stijging van het aandeel. Een van beide geeft altijd winst. Gaat het verder omhoog verkoop ik het aandeel met winst en de short future blijft staan. De de koers blijft niet stijgen en bij omkering gaat de short future winst geven en koop ik die terug als de daling stopt.

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.