Daytraders: hoe ziet hun dag er uit?

Traders nemen deel aan financiele markten door het kopen en verkopen van aandelen, effecten of valuta met als enige doel het maken van een kleine maar regelmatige winst. Er zijn heel wat soorten traders. Van de individuele trader die van thuis uit werkt tot de trader die tienduizenden tot miljoenen dollars koopt en verkoopt in een enkele sessie. Maar hoe doen ze dat precies vragen heel wat mensen zich af die evenveel succes willen boeken. We nemen even een kijkje in het leven van een daytrader.

Voor de markt opent

Wanneer we een dag analyseren van een dag in het leven van een daytrader, dan merken we dat hij al wat werk verzet nog voor de markt effectief opent. Zo beginnen de meeste daytraders met het opzoeken en analyseren van de gebeurtenissen die gedurende de nacht plaatsvonden en mogelijks een effect kunnen hebben op de trading sessies. Concreet houdt dit in dat de trader heel wat kranten en financiële websites bekijkt. De trader zijn huiswerk houdt hier echter niet bij op. Hij houdt de kalender in het oog en kijkt welke financiële rapporten er binnenkort gepubliceerd worden en wat hun effect kan zijn op de markt. Nadat ze dit alles hebben bekeken en hebben gelezen wat de analisten er van vinden vertrekken ze naar hun werkplaats, en zetten hun dag verder op de computer. Hier beginnen ze met het zoeken naar potentieel interessante trading mogelijkheden. Dit kan hij met behulp van software waarbij hij de parameters kan instellen.

Lees meer: Wat is daytrading?

Na de lunch

Het leven van een daytrader stopt uiteraard niet aan de lunchpauze. De markten gaan verder met hun prijs- en volumeschommelingen. De traders maken van de gelegenheid gebruik om extra mogelijkheden op te sporen en op te kopen nog voor de markt sluit om vier uur. Gezien deze hun positie ‘s nachts niet behouden is het belangrijk voor de daytrader om ervoor te zorgen dat hij alle open posities sluit en dus winst maakt nog voor de markt sluit. Het is belangrijk dat hij deze open posities sluit gezien dit anders kan resulteren in een verlies. De trader sluit zijn dag af met een winst, een break-even of een verlies. Ongeacht wat de uitkomst is, zijn dag op het kantoor zit er opnieuw op en ondertussen is hij ervaren genoeg om te weten dat een winst geen redenen tot jubelen is en een verlies evenmin om triest over te zijn.

Lees meer: Daytrading, strategieën voor beginners

Nadat de markt sluit

Wanneer de markt sluit nemen de traders van de gelegenheid gebruik om hun transacties van de dag te herbekijken. Wat ging er goed en wat moet er in de toekomst beter? Sommigen houden dit bij in een dagboek waarbij ze alle gegevens noteren die interessant zijn. De transactie, de prijs waarvoor het gekocht is, de reden waarom ervoor gekozen is, enzovoort. Het is een handig hulpmiddel voor de andere dagen wanneer hij opnieuw de markten bestudeert vooraleer deze open gaan.

Lees meer: Een introductie in de wereld van daytrading

Conclusie

De dag van een trader bestaat voornamelijk uit research, het analyseren en leren kennen van de markten en experimenteren met verschillende parameters. Hoewel de job als daytrader aanlokkelijk lijkt door het feit dat je je eigen baas bent, je werkt volgens je eigen schema, zijn er toch heel wat nadelen. Zo kan het gebeuren dat je op het einde van de week geen ‘loon’ hebt.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.