Penny stocks daytraders

In penny stocks beleggen vraagt de nodige voorzichtigheid. Maak je echter een mooie gemiddelde selectie, dan kan je een mooie winst boeken met de kleine aandeeltjes in je portefeuille. Hou er als daytrader rekening mee dat de lage waarde van penny stocks vaak een goede reden heeft. Maak je echter je huiswerk goed, dan kan je ook een mooie beloning te wachten staan.

Penny stocks

Penny stocks zijn aandelen die noteren aan een heel lage koers. Een penny is een kleine geldhoeveelheid. Volgens de strikte definitie wordt een aandeel al een penny stock genoemd als het noteert onder vijf dollar. Beleggers spreken toch vaker van penny stocks als ze onder één enkele dollar noteren. Een uitgebreide definitie van een penny stock kan je hier lezen.

Een kleine schommeling in de prijs kan al snel een grote procentuele schommeling betekenen. En dat kan penny stocks voor daytraders interessant maken. Dit type aandelen zijn niet voor buy-and-hold beleggers of dividendbeleggers. Wie in penny stocks handelt hoopt op korte termijn snelle winst te maken door regelmatig te handelen. 

Slechts enkele penny stock bedrijven schieten volledig door en vertienvoudigen hun koers. Wie omwille van deze reden in penny stocks belegt maakt best een zeer ruime selectie om het risico goed te spreiden. Als één of twee geselecteerde aandelen toch de verwachte hoge koersen bereiken, dan maken zij het verlies op de rest van de selectie meer dan goed.

Doe goed je huiswerk alvorens in penny stocks te handelen. Gebruik een combinatie van technische en fundamentele analyse en wees kritisch van waar je informatie komt. Het komt wel eens voor dat beleggers hun penny stocks snel willen verkopen aan een goede prijs. Ze hemelen het bedrijf erg op in de hoop de koers op te drijven om dan hun aandelenpakket op de markt te dumpen. Kijk hier zeker voor uit als je in dit type aandelen wilt beleggen.

Een selectie penny stocks voor daytraders

Hierbij drie penny stocks die op drie totaal verschillende markten spelen. Hun koers staat laag omwille van diverse redenen. Het is een kleine selectie die startende penny stock beleggers kunnen gebruiken om een uitgebreide portefeuille op te bouwen. Bouw stelselmatig op en weet duidelijk welke strategie je wilt aanhouden bij je aandelen. Grote winsten boeken bij penny stocks vraagt een grote inzet van daytraders die zeker kan lonen.

Pier 1 (PIR)

Een aandeel dat ontzettend sterk is gedaald, is Pier 1. Het bedrijf in decoratie en binnenhuisinrichting heeft klappen gehad door de sterke opkomst van de e-commerce. Hun businessmodel was niet aangepast aan het nieuwe shoppen. Hierdoor heeft het bedrijf recent een volledig nieuw businessplan opgemaakt. Deze nieuwe stijl heeft het aandeel alweer een boost gegeven. Een zeer volatiel aandeel met een relatief laag volume. Wie een sterke kennis heeft van technische analyse kan met dit aandeel op korte termijn zeker wat extra cash genereren.

Blink Charging (BLNK)

Blink Charging zou een topper kunnen worden in de toekomst. Het bedrijf installeert stations om elektrische wagens aan op te laden. Een markt met groeipotentieel. De speler is weliswaar niet de enige op de markt. Het aandeel van Blink is echter een speeltuin voor dagtraders of handelaars op korte termijn. Het aandeel schommelt de laatste jaren tussen de twee en tien dollar. Het kan zeker interessante deals opbrengen voor wie de technische indicatoren wat opvolgt.

Supreme Cannabis Company (SPRWF)

Om zeker de opkomende trend van de marihuana aandelen niet te missen, SPRWF heeft zeker een plaats in je penny stock portfolio. Een producent in hoogwaardige cannabis die hoofdzakelijk aan bedrijven levert. Een volatiel aandeel, met duidelijke technische bewegingen. Een plezier voor beleggers op korte termijn die op zoek zijn naar aandelen met een duidelijk schommelende koers.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.