Berkshire Hathaway investeert in travel center voor truck chauffeurs.

Volgens een recent persbericht van Berkshire Hathaway heeft het investeringsvehikel van Warren Buffett een ‘aanzienlijke minderheidsparticipatie’ genomen in Pilot Flying J.

Het voormalige management blijft op post en ook het hoofdkantoor, gelegen in Knoxville Tennessee, wordt niet verhuisd. Warren Buffett houdt er immers niet van om fundamentele wijzigingen door te voeren, wanneer dit niet nodig is.

Pilot Flying J was in handen van de Hallam familie en is met 27.000 werknemers en 750 locaties de grootste uitbater van travel centers voor truck chauffeurs in America, met locaties langs alle belangrijke snelwegen en autowegen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan $20 miljard.

Met de overname verwerft Berkshire 38,6% van de aandelen in Pilot met plannen om tot 80% van de aandelen te verwerven tegen 2023. Tot dan blijft de Haslam familie aan het roer.

Lees meerWarren Buffett investeerde in deze 4 top bedrijven

Buffett kijkt uit naar de samenwerking: “Pilot Lying J is gebouwd op een lange traditie van uitmuntende service en een ongeëvenaarde commitment. Jimmy Haslam, CEO, en zijn team hebben een industrieleider gecreëerd en een sleutelbedrijf in de nationale economie van America. Het bedrijf heeft een slimme groeistrategie uitgebouwd en kijken uit om samen de trucking industrie verder te uit te bouwen”.

Pilot Flying J heeft tientallen jaren gewerkt om zijn huidige positie als marktleider te bereiken.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.