Amerikaanse aandelen die nog een inhaalbeweging te goed hebben

Terwijl na de forse correctie van begin februari en omwille van de oplopende inflatie bij veel beleggers nogal wat angst heerst, wijst de Amerikaanse beleggerssite InvestorPlace op drie aandelen die volgens hun analist Vince Martin nog wel een inhaalbeweging te goed hebben omdat ze nog niet de historische piek hebben bereikt die veel andere aandelen wel al hebben gehaald.

Toll Brothers

InvestorPlace zoekt aandelen die om één of andere reden laag gewaardererd bleven en nog een mooie omzet- of margegroei in het verschiet hebben. Huizenbouwen Toll Brothers heeft volgens Martin kang de gevolgen van de huizencrisis gevoeld en werd op de beurs flink afgestraft. Het herstel van de bouwer verliep tot dusver traag, maar volgens analist Martin is de weg omhoog inmiddels gevonden, nadat het aandeel in de afgelopen twee jaar in waarde verdubbelde.

Een koersstijging van circa 13 procent zou het aandeel weer op het niveau krijgen van 2005. “Er dergelijke stijging lijkt in 2018 aannemelijk, aldus de analist die opmerkt dat Toll Brothers zal profiteren van de Amerikaanse belastinghervormingen en dat het bedrijf veel eigen aandelen heeft ingekocht, wat zou kunnen wijzen op een verachte verdere winstgroei.

Tiffany & Co.

Het sieradenmerk Tiffany & Co kan volgens InvestorPlace profiteren van de goede gang van zaken in de economie die zich ook vertaalt in toenemende belangstelling voor tijdloze luxemerken. Luxeproducten zitten wereldwijd in de lift, zoals ook blijkt uit de recent gepubliceerde verbluffende jaarcijfers van Gucci, dat over 2017 een groei van maar liefst 44% liet optekenen. Gucci maakt deel uit van de groep Kering die in 2017 haar omzet zag stijgen van 12,37 miljard euro tot 15,47 miljard euro en de nettowinst kon verdubbelen van 813 miljoen euro tot 1,78 miljard euro. De algemene verwachting luidt dat het segment van de luxeproducten in 2018 op zijn elan zal kunnen doorgaan en ook Tiffany & Co zou daar dus kunnen van meeprofiteren.

Lees meer: 5 redenen om te investeren in diamant

Aspen Technology

Aspen Technology is een leverancier van software en diensten voor de procesindustrie. Daarin is momenteel sprake van een bruisende activiteit en dat straalt ook af op het aandeel Aspen Martin merkte op dat het aandeel dit jaar al met twaalf procent steeg. Cijfers over het vierde kwartaal, die over circa twee weken worden verwacht, kunnen volgens de analist de katalysator zijn voor een nieuwe recordkoers.

Geert Degrande

Geert Degrande is al 37 jaar actief als freelancejournalist, copywriter, blogger, vertaler en ghostwriter. Economie en finance en HR zijn zijn belangrijkste specialisatiedomeinen. Hij heeft als eindredacteur van Test-Aankoop Invest, als redacteur van CFO Magazine en FD Magazine en als redacteur van Logic-Immo ook ruime ervaring in de financiële- en de vastgoedwereld.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.