12 boeken voor de belegger

Als je wat zoekt om te lezen en bij te leren, dan raden we een van deze boeken voor de belegger aan. Beloven dat je na het lezen ervan rijk zal worden, dat doen we niet. Maar ze kunnen je wel op weg helpen om een betere belegger te worden. Alle 12 de boeken zijn zeer informatief en zullen ongetwijfeld een impact nalaten. Veel leesplezier!

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

The Intelligent InvestorOoit omschreven door Warren Buffett als “het beste boek over investeren en beleggen ooit geschreven”. Vooral de hoofdstukken 8 en 20 noemt hij de fundamenten van zijn strategie gedurende de afgelopen 60 jaar. Hij raadt dan ook alle beleggers aan om dit boek te lezen en te herlezen bij uitzonderlijke marktsituaties.

 

 

 

 

The little book that beats the market – Joel Greenblatt

The little book that beats the marketMet dit boek probeert de auteur, Joel Greenblatt, aan te tonen dat beleggen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Wiskunde, niveau humaniora, en eenvoudig taalgebruik maken je wegwijs in zijn leefwereld. Greenblatt is allesbehalve een groen blaadje als het aankomt op investeren en beleggen. Hij realiseerde de afgelopen 20 jaar een jaarlijks rendement van 40 procent. Wie doet het hem na?

Lees meer6 films over beleggen die je moet gezien hebben

 

 

Fooled by randomness – Nassim Taleb

Fooled by RandomnessTaleb slaat je in dit boek niet om de oren met weetjes en kennis. Hij probeert je anders naar de dingen te doen kijken. En met succes. De ondertitel luidt “the hidden role of chance in life and in the markets”. Probabiliteit als venster op de kunst van het beleggen.

 

 

 

 

The most important thing illuminatedHoward Marks

The Most Important Thing IlluminatedOpnieuw een boek waar Buffett hoog mee oploopt. Dit maal een product van Howard Marks met een focus op kritisch denken. Voor velen is dit vooral een nuttig boek, want het leert je zoveel meer dan de belangrijkste puntjes van het investeren of beleggen.

Lees meerBeleggen voor beginners: hoe starten met beleggen?

 

 

 

Poor Charlie’s Almanack – Charlie Munger

Poor Charlie's AlmanackCharlie Munger is in onze contreien dan wel geen bekendheid, zijn boeken worden over de oceaan zeer geapprecieerd. Dit boek is een samenraapsel van speeches en colleges over een periode van meerdere decennia. De grappige gevatte manier van schrijven stimuleert het denken en beïnvloed met zekerheid enkele van jouw toekomstige beslissingen.

 

 

Common Stocks and Uncommon Profits – Philip Fisher

Common Stocks and Uncommon ProfitsSamen met Benjamin Graham is Philip Fisher een van de grootste inspiratiebronnen voor Warren Buffett. Ooit zei Buffett dat hij uit 85 procent Graham en 15 procent Fisher bestaat. In dit boek voor de belegger kan je ontdekken wat voor baanbrekende zaken Fisher publiceerde.

 

 

 

 

The DAO of Capital – Mark Spitznagel

The DAO of CapitalEen absolute aanrader voor wie zich wil verdiepen in Austrian Investing. En nee, Oostenrijks beleggen is geen alpenhut kopen.

 

 

 

 

 

Buffett: The making of an American capitalist – Roger Lowenstein

Dit boek, misschien wel meer dan alle andere, legde de basis voor veel beleggers. Op een bevattelijke manier kom je te weten hoe Warren Buffett kapitaal vergaarde. Bovendien steek je heel wat op als we het hebben over value investing.

 

 

 

 

The Outsiders: eight unconventional CEOs and their radically rational blueprint for success – William N. Thorndike

The OutsidersAcht CEO’s vertellen over de ongebruikelijke visie die ze hebben als het gaat over kapitaal. Een absoluut topboek!

 

 

 

 

 

The misbehaviour of markets: a fractal view of financial turbulence – Benoit Mandelbrot

The (Mis)Behaviour of MarketsGelauwerd en geprezen als een van de betere (nuchtere) financiële boeken. Dit boek is eigenlijk een kritiek op de hedendaags financiële realiteit. Nassim Taleb (zie eerder) noemt dit zelfs het meest ontnuchterende boek ooit.

Lees meerBoeken over beleggen die je absoluut niet mag missen

 

 

 

Why stocks go up and down – William Pike

Why Stocks Go Up and DownIdeaal boek om starters wegwijs te maken in de wereld van aandelen en obligaties, cash flow, financiële en strategische planning. Dit is een boek dat perfect gelezen kan worden zonder fiscale of economische achtergrond.

 

 

 

 

Bull: a history of the boom and bust – Maggie Mahar

Bull!Mahar schreef met dit boek voor de belegger een historisch overzicht over de periode 1982 tot 2004. Ze herinnert er ons met dit boek aan tot welke stierenmarkten euforie en blindheid ons kan leiden.

De Beleggersgids Redactie

De Beleggersgids redactie schrijft over beleggen, investeren in vastgoed, geld en alternatieve vormen van investeringen. Nieuws, opinies, informatie en veel meer.

Gerelateerde artikels

Een reactie achterlaten

Jouw naam verschijnt bij de reactie, jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Alle reacties worden voor publicatie gelezen en goedgekeurd.