Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Dit zijn de beurskoersen waarvan Elon Musk wakker ligt

Tesla Motors mag dan wel inzetten op elektrische wagens, de koers van de benzineprijzen liggen CEO Elon Musk nauw aan het hart. Tesla presenteerde op 10 februari haar Q4 resultaten. Dit zijn de koersen waar Musk ongetwijfeld van wakker ligt.

1. Koers van GM & Ford ligt hoger dan Tesla

De koers van de elektrische autoproducent is sinds begin 2016 met 33 procent gedaald. Problematisch als je weet dat traditionele autobouwers zoals GM en Ford het op de beurs beter doen dan Tesla.

2. Benzineprijs blijft extreem laag

De verklaring is te wijten aan de benzineprijzen die een nieuw dieptepunt hebben bereikt. In de VS is 3,7 liter benzine (1 gallon) nu amper 1,87 dollar waard aan de pomp. Investeerders vragen zich dus steeds meer af of mensen nog steeds heil zien in elektrische wagens nu de prijs van benzine is gekelderd.

Toekomst Tesla onzeker?

Daarnaast wachten heel wat investeerders nog af of Tesla's nieuwste telg de Model X de hoge verwachtingen inlost. In het laatste kwartaal van vorig jaar leverde Telsa 17.400 elektrische auto’s. Daarvan waren er ‘slechts’ 208 van het Model X.

In maart 2016 maakt Tesla het nieuwe Model 3 bekend. Pas in 2017 start de productie ervan. Er wordt veel verwacht van dit de nieuwe Tesla. Het moet het vuur aan de schenen leggen van kleppers als de BMW 3 serie, Mercedes C-klasse en de Audi A4. GM kondigde al aan dat het eind 2016 haar elektrische Chevy Bolt zal introduceren voor 35.000 dollar. Laat dit nu exact de prijs zijn die Elon Musk zich liet ontvallen voor de Tesla Model 3.

Marnik D'Hoore

Marnik is een gepassioneerd ondernemer in de digitale sector. Hij is founder van Bloovi, Bloovi Me, InForLuxe en ieLon.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.065 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden