Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Jens Rau

Jens Rau

Jens Rau is advocaat aan de balie van Kortrijk en maakt deel uit van het advocatenkantoor Belexa

Hij schrijft af en toe een artikel voor de De Beleggersgids met daarin een handig juridisch weetje.

Stel dat u nog steeds kon huren tegen een huurprijs daterende uit 1975. Aanlokkelijk? Naar aanleiding van de vraag van de Minister van Financiën welke inspanningen nodig zijn om een algemene herschatting van de kadastrale inkomens door te voeren, werd in de geschreven pers en andere media heel wat aandacht besteed aan het kadastraal inkomen.

De gesplitste aankoop met vruchtgebruik voor een rechtspersoon (veelal een vennootschap) is een nuttig instrument om vastgoedtransacties fiscaal te gaan optimaliseren.

Zondag, 07 december 2014 01:00

Jouw huurrendement en de fiscus

Je wil investeren in een onroerend goed teneinde het te verhuren om zo een mooi rendement te halen. Daarbij is het zeer belangrijk om te weten wat de hoegrootheid van de netto opbrengst van de geïnde huurgelden zal zijn.

Los van alle kosten die je als verhuurder te beurt vallen en die dus wegen op jouw rendement, dien je als verhuurder ook oog te hebben voor de fiscaliteit aangaande het onroerend inkomen.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.056 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden