Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Taxliens: investeren in Amerikaans onroerend goed vanuit je luie zetel

Net als hier in België moeten ook in de Verenigde Staten alle inwoners een vorm van gemeentebelasting betalen. Alleen is het in de VS mogelijk om deze gemeentebelasting door iemand anders te laten betalen, als je zelf even krap bij kas zit. Typisch Amerikaans zou je zeggen, maar hierachter schuilt een bijzonder fenomeen waar u als belegger prachtige rendementen mee kunt behalen.

Hoge rendementen (10-36%)

Een externe investeerder kan het bedrag voorschieten om de gemeentebelasting te betalen. Dit heet een tax lien certificaat. Dit bedrag wordt later terugbetaald met een aantrekkelijke rente. De rente verschilt per staat maar valt meestal tussen de 10% en soms wel 36%!

Veilige investering

Een huiseigenaar is zeer gemotiveerd om dit bedrag weer terug te betalen, omdat de gemeente de woning als onderpand van de schuld claimt. Betaalt de huiseigenaar zijn schulden niet, dan kan dit uiteindelijk leiden tot verlies van de woning. Het percentage leningen die weer worden terugbetaald is dan ook zeer hoog, wat dit een veilige manier van investeren maakt.

Zelfs als het ‘mis’ gaat, is er rendement

In de paar gevallen (ca. 2-5%) dat de schuld niet wordt terugbetaald door de eigenaar, kan het zijn dat de woning wordt geveild en je zo alsnog wordt terugbetaald of dat je zelfs eigenaar wordt van de woning! Omdat je de woning dan in bezit krijgt voor slechts een fractie van de marktwaarde, is het eenvoudig deze met een aantrekkelijke extra winst door te verkopen.

Een praktijkvoorbeeld

Zo kochten we laatst een tax lien op een woning in Florida voor rond de $500. Deze werd na 8 maanden terugbetaald met een rente van 12%. Op jaarbasis is dit 18% rendement op onze inleg!

Kansen genoeg voor grote en kleine beurzen

Er staat voor miljoenen open aan tax liens in de VS. Deze tax liens zijn steeds meer online aan te kopen, zodat u kunt investeren vanaf de keukentafel. Zowel voor de grote investeerder als mensen met een kleinere beurs biedt deze strategie volop kansen. Als je eenmaal weet hoe, is dit een eenvoudige strategie die ons in twee jaar tijd een verdubbeling van onze inleg opleverde!

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden