Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Investeren in assistentiewoningen (of serviceflats)

Bijna één op de vijf Vlamingen is 65-plusser. Tegen 2030 evolueert dat cijfer verder richting één op de vier. Kortom, de vergrijzing is een trend waar we als samenleving moeilijk om heen kunnen. Door te investeren in assistentiewoningen kan je er ook als belegger je voordeel uithalen.

Een assistentiewoning – de vroegere serviceflat – is bedoeld voor ouderen die zelfstandig willen blijven wonen maar graag beroep willen doen op bepaalde gemeenschappelijke diensten, zoals poetshulp, thuisverpleging, warme maaltijden… Voor je investeert in dergelijke woonvorm, controleer altijd eerst of de assistentiewoning erkend is door de Vlaamse overheid. De woning moet immers aan bepaalde voorwaarden (rond privacy, veiligheid, hulp- en dienstverlening) voldoen.

Lees meer: Welke diensten worden aangeboden in een serviceflat?

Eigenaar worden of niet?

Er zijn twee manier om te investeren in assistentiewoningen: ofwel koop je er een en word je eigenaar, ofwel koop je een financieel recht zonder eigenaar te worden. In die laatste formule komt het erop neer dat je over een welbepaalde periode (bijvoorbeeld 30 jaar) een bepaalde som investeert. In die dertig jaar heb je recht op de inkomsten van de huur van die assistentiewoning. Loopt de periode af, dan krijg je het bedrag dat je investeerde terugbetaald.

Lees meer: Hoeveel kost de aankoop van een assistentiewoning of serviceflat?

Investeer in kwalitatieve en betaalbare assistentie-woningen te Veurne!

Waarom is een assistentiewoning een interessante belegging?

Investeren in assistentiewoningen lijkt sowieso een interessant belegging. En wel hierom:

Het is vastgoed met veel potentieel, zeker gezien de toenemende vergrijzing. Nu al zijn de wachtlijsten voor dergelijke woningen ellenlang. De vraag zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Lees meerHet kopen van een serviceflat - investeren in de vergrijzing

Je garandeert jezelf van een zorgeloze toekomst. Eens je zelf de pensioenleeftijd voorbij bent, kan je er zelf je intrek in nemen.

Stabiele huurders: 65-plussers fladderen niet meer rond van gemeente naar gemeente. Je kan rekenen op een contract van langere duur.

Assistentiewoningen raken vlot verhuurd. Voor je rendement kan je op twee oren slapen. Ook op lange termijn – als je de woning wil verkopen – kan je rekenen op een fikse meerwaarde.

Hermien Vanoost

Al sinds 2006 aan het werk ‘in de media’, eerst als eindredacteur en webjournalist voor Vacature, daarna als redactiecoördinator voor Roularta Media Group en nu helemaal op eigen benen met Helderder.

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.057 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden