Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Hermien Vanoost

Hermien Vanoost

Al sinds 2006 aan het werk ‘in de media’, eerst als eindredacteur en webjournalist voor Vacature, daarna als redactiecoördinator voor Roularta Media Group en nu helemaal op eigen benen met Helderder.

Vlaams Minister van Financiën en Begroting Annemie Turtelboom maakte haar plannen voor de komende jaren bekend. Welke hervormingen inzake woonfiscaliteit staan er op de agenda?

Maandag, 17 november 2014 01:00

Vastgoedprijzen: Hoeveel kost een woning?

Welk budget je moet voorzien, hangt grotendeels af van het type vastgoed waarin je wenst te beleggen. En dus is een nuchtere kijk op de vastgoedprijzen en inzicht in de evolutie van de laatste twintig jaar een must. We helpen je op weg doorheen de statistieken.

Maandag, 22 december 2014 01:00

Waarom beleggen in de kust?

Wie investeert in vastgoed aan de kust, doet dat meestal niet alleen voor het rendement. De meesten kopen ook (of vooral) om zelf te kunnen genieten. Sowieso blijft de kust op lange termijn een interessante belegging.

Maandag, 22 december 2014 01:00

Beleggen in de kust: de mogelijkheden

Wie overweegt te investeren in vastgoed aan de kust, denkt vaak in de eerste plaats aan een appartement met zicht op zee. Toch loont het de moeite om ook de andere opties te bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een parkeerplaats op wandelafstand van de zee of een huis in een vakantiepark?

Maandag, 22 december 2014 01:00

De Belgische kust

Een huis of appartement aan de zee blijft tot de verbeelding spreken. Voor velen is het dé manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Dit dossier helpt je op weg om de juiste beslissingen te nemen als je zelf wil investeren in vastgoed aan de kust.

Dinsdag, 23 december 2014 00:00

Beleg eens in hotelkamers

Vind je de aankoop van een appartement of een huis een te zware investering? Wil je weinig administratieve zorgen? Dan is een hotelkamer voor jou misschien wel de geknipte belegging.

Dinsdag, 23 december 2014 01:00

9 eisen waaraan een huurwoning moet voldoen

Opgelet, een woning mag je niet zomaar verhuren. De woninghuurwet en de Vlaamse Wooncode leggen verhuurders een hele reeks veiligheids-, gezondheids- en woonkwaliteitsvoorwaarden op. Wat zijn de belangrijkste eisen?

Woensdag, 19 november 2014 01:00

Indirect beleggen via vastgoedbevak

Om in vastgoed te beleggen hoef je niet per se bakstenen te kopen. Het kan ook indirect, bijvoorbeeld via vastgoedbevaks. Welke voordelen brengen die met zich mee?

In tijden van nulrente op de spaarboekjes is beleggen in vastgoed een logische keuze. Toch ga je beter niet over een nacht ijs. Heb je een pand op het oog, overloop dan zeker volgende vragenlijst voor je toehapt.

Bijna één op de vijf Vlamingen is 65-plusser. Tegen 2030 evolueert dat cijfer verder richting één op de vier. Kortom, de vergrijzing is een trend waar we als samenleving moeilijk om heen kunnen. Door te investeren in assistentiewoningen kan je er ook als belegger je voordeel uithalen.

Pagina 1 van 2

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden