Oh oh, Ad Blocker gedecteerd!
Het lijkt erop dat je een Ad Blocker gebruikt op De Beleggersgids. Gelieve de Ad Blocker uit te schakelen en advertenties toe te laten op onze website. De Beleggersgids is afhankelijk van inkomsten uit advertenties om jou alle artikels gratis te brengen. Gun je ons geen inkomsten? Ga verder
Zo doe je het dus: Helft van de aandelen in handen van de rijken

Uit een nieuw onderzoek van Ive Marx en Sarah Kuypers blijkt dat de tien procent rijkste Belgen ongeveer 85% van de aandelen en obligaties in handen heeft. De twee onderzoekers verbonden aan de universiteit van Antwerpen kunnen het zelfs nog scherper stellen: de ‘one percent’ in België bezit meer dan de heft van alle beursgenoteerde aandelen.

Om bij de tien procent rijkste inwoners van ons land gerekend te worden, moet je beschikken over een nettovermogen van 702.000 euro of meer. Je nettovermogen is je totale waarde met je schulden in mindering gebracht. Wie zich tot die 10% kan rekenen belegt heel wat van zijn centen in aandelen en obligaties. Het onderzoek van Marx en Kuypers wees uit dat maar liefst 85% van de beursgenoteerde aandelen in handen zijn van de tien procent rijkste Belgen. Deze groep gefortuneerden bezit zelfs 86% van alle obligaties.

De 1 procent, of ook wel gekend als de “one percent”, heeft iets meer dan de helft van alle beursgenoteerde aandelen in ons land in portefeuille. Daarenboven bezitten ze ook nog eens een derde van alle obligaties.

Huishoudens met heel wat minder vermogen, een nettovermogen van 206.000 euro of minder, investeert amper in obligaties of aandelen. Ze bezitten 1% van de aandelen en 0,7 procent van de obligaties. Een op de twintig investeert echter wel in vastgoed door een tweede woning aan te kopen.

Vraag is: word je rijk door aandelen en obligaties te kopen of ga je pas aandelen en obligaties kopen eens je rijk bent om je vermogen te beheren?

De Beleggersgids Redactie

1. Like onze Facebook pagina
2. Volg ons op Twitter
3. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven
4. Plaats een berichtje op ons forum

De Beleggersgids

Heldere en begrijpbare kennis, inzichten, inspiratie en nieuws over investeren in vastgoed, beleggingen, investeringen en geld.

Al 8.011 abonnees en groeiend

Top
×

De interessantste artikels wekelijks in je mailbox? Schrijf je in!

Ik ga akkoord met de voorwaarden
×

De interessantste artikels in je mailbox.

Ik ga akkoord met de voorwaarden